Кабмін повідомив українцям, яким буде тариф на опалення у зимовий період

Українцям повідомили, яким буде тариф на опалення у майбутній зимовий період. У Кабміні проінформували про продовження дії механізму покладання соціального обов’язку на ринку природного газу до середини квітня 2024 року.

Кабмін повідомив українцям, яким буде тариф на опалення у зимовий період – today.ua
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив споживачів про те, що вартість опалення не переглядатиметься як мінімум до завершення опалювального сезону. Нафтогаз і надалі продаватиме постачальникам тепла газ для населення за фіксованою ціною 7,4 тисячі гривень за кубометр.

Фіксацію тарифів прокоментували в уряді:

“Забезпечуємо незмінність тарифів на тепло для населення у новому опалювальному сезоні. Нафтогаз і далі реалізуватиме газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною — 7,4 тис. грн за тисячу кубічних метрів.

Вказано, що це рішення – частина комплексних заходів щодо підготовки до зими. Проводиться робота із забезпечення “надійного захисту від російських ракет та дронів” об’єктів критичної інфраструктури.

“Працюємо над тим, щоб у будинках кожного українця було світло та тепло”, – наголосив Шмигаль.

Комуналка в Україні подорожчала
Аналітики повідомили, що у період з липня 2022 року до липня 2023 року комунальні послуги в Україні подорожчали на 14,7%. Максимально зріс тариф на електроенергію. Так, з 1 червня споживачі сплачують за нього на 69,7% більше.

Вартість інших послуг ЖКГ зросла більш ніж на 10%.

прибирання сміття – на 14,3%;
утримання та ремонт житла – на 10,6%;
послуги з управління багатоквартирними будинками – 2,7%;
водопостачання – на 0,8%;
каналізація – на 0,7%.
Кабмін повідомив українцям, яким буде тариф на опалення у зимовий період

Вартість газу залишилася незмінною, а опалення та гаряча вода подешевшали.

Читайте також  Опалення не буде одразу скрізь: у Франківську запустили частину котелень

Українців попередили, що у опалювальний сезон відключення електроенергії, які спостерігалися за аналогічний період минулого року, можуть відновитися. Тому влада закликала підготуватися до можливих проблем і робити запас речей, які допоможуть пережити критичний момент.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: