Базова ставка та нові доплати: міністр освіти Лісовий анонсував зміни заробітної плати вчителів

Міністр освіти Оксен Лісовий розкрив подробиці – як змінять підходи до формування вчительських зарплат. Виступаючи на освітній конференції Серпнева, що проходить 25 серпня, він зазначив, що Міністерство освіти вже готує нову зарлатну модель для педагогів.

«Планується відійти від Єдиної тарифної сітки. Буде базова ставка – 80% усієї зарплати, і ще 20% – надбавки, доплати від місцевої влади та директорів шкіл», – сказав Оксен Лісовий.

У 2023-2024 році будуть сформовані нові підходи до системи оплати праці педагогів, а у 2024-2025 вже стартує перший пілотний проект, до якого планується включити 500 шкіл.

Нагадаємо: раніше заявлялося, що вчителі в Україні отримуватимуть по 40 тисяч гривень. Але повноцінно реалізувати цей проект у всій країні можна буде лише після війни. «Під час війни це практично неможливо. Але ми маємо готуватися до нового підходу», – зазначив Лісовий.

Він також презентував інші ключові зміни у системі освіти, які готує МОН. «Дошкільні заклади – ядро для розвитку дитини. Має бути перехід від концепції догляду дітей до концепції розвитку. Гарантовані місця у дитсадках для всіх, хто їх потребує, нова система оплати праці, легкий вхід у професію», – розповів Лісовий.

Школи, за його словами, мають стати середовищем креативу. Вже укладено договори з громадськими організаціями та архітектурними бюро щодо розробки нових типових проектів шкіл. Готується реконструкція п’яти типових проектів, за якими було збудовано українські школи ще за радянських часів.

Серпнева конференція МОН
25 серпня Міністерство освіти і науки проводить щорічну конференцію для освітян. На заході обговорюють дошкілля, відновлення і відбудову, рестарт «Нової української школи», коледжі майбутнього та діджиталізацію, нові виклики та можливості НУШ, штучний інтелект в освіті, психоемоційне здоров’я вихователів, а також про те, як цифровізується освіта в Україні. Організація та проведення заходу здійснюється за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Читайте також  З 18 січня вчителі початкових класів зможуть зареєструватися для участі в сертифікації

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: