Чи має залишитися ДПА у формі ЗНО після епохи коронавірусу

В Україні другий рік поспіль існує тенденція нівелювання ролі державної підсумкової атестації випускників шкіл, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

 

Уперше здобувачі загальної середньої освіти були звільнені від проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році. Відповідно, випускники шкіл, а також учні, слухачі, студенти профтехів і вишів, які завершували здобуття повної загальної середньої освіти, отримали документи про освіту без результатів ДПА у формі ЗНО.

Наприкінці березня 2021 року парламентський Комітет з питань освіти, науки та інновацій повернувся до минулорічного досвіду, знову підтримавши законопроєкт, що звільняє випускників від обов’язкового проходження ДПА.

У разі реалізації рішення, випускники шкіл зможуть отримати документи про повну загальну середню освіту, не відвідавши пункти тестування.

На переконання парламентарів, ухвалення законопроєкту допоможе зменшити скупчення випускників у пунктах тестування та знизити ризик поширення коронавірусу.

Водночас для абітурієнтів, які планують вступати до закладів вищої освіти, ЗНО буде проведено в установлені терміни відповідно до визначених регламентів проведення тестування.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.