ФІФА готує революційні зміни у правилах футболу: відміна офсайдів, жовтих карток, буліт замість пенальті

Легендарний футболіст Марко ван Бастен, який нині є директором з технічного розвитку ФІФА, розповів про 10 можливих революційних змін у правилах футболу в майбутньому.
Марко ван Бастен заявив, що в майбутньому у футболі можуть скасувати офсайди, жовті картки, змінити спосіб пробиття пенальті та встановити ліміт фолів, інформує Goal.com.

360673

“Я виступаю за відміну офсайдів. Боюся, що буде багато противників цього. Однак футбол дедалі більше нагадує гандбол: 10 чоловік з воротарем стоять у своїй карній зоні і захищаються, як стіна. Більшість команд переходять на оборонну тактику. Якщо ж скасувати офсайди, то нападники зможуть розташовуватись за захисниками. Атакувальні гравці отримають більше можливостей забити, якщо суперник обороняється глибоко біля власних воріт. Ми отримаємо більше голів, а це те, чого хоче вболівальник”, – зазначив ван Бастен.

Пробиття пенальті з 11-метрової позначки може бути змінене на аналог хокейного буліта. Гравець має бігти до воріт з позначки у 25 метрів і намагатись вразити ворота. На це у футболіста буде 8 секунд.

“Це цікаво для глядачів і самих гравців. Футболісти зможуть просто пробити по воротах, спробувати обіграти голкіпера фінтами – це більш наближено до ігрової ситуації”, – пояснив ван Бастен.

Жовті картки планується змінити на тимчасове вилучення гравця з поля. На думку ван Бастена, це більш жорстке покарання за “гірчичник”, яке покращить гру.

Новатор має намір запровадити ліміт фолів.

“Я маю ідею запровадити ліміт на фоли, як у баскетболі. Якщо гравець здійснить 5 фолів, то завершить гру достроково”, – сказав ван Бастен.

Боротись у ФІФА прагнуть і з затримкою часу після 80 хвилини. Це нерідко зустрічається, коли після 80-ї хвилини команда робить усе можливе, аби дотягнути до фінального свистка з вигідним рахунком. Після можливих змін, м’яч не зможе знаходитись у статичному положенні (виконання штрафного, вільного удару, тощо) більше 10 секунд.

Читайте також  У Карпатах трагічно загинув сноубордист

Окрім того, ван Бастен пропонує збільшити число замін до 4 або 5 у екстра-таймах, заборонити гравцям спілкуватись з арбітрами за винятком капітанів команд, пришвидшити процес проведення замін, скоротити кількість матчів у сезоні, впровадити футбол 8 на 8 замість 11 на 11 для молодіжних команд та у змаганнях ветеранів

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.