“У цей день потужна гроза вдарить у деяких областях України, тотальний дощ хлине з градом на тлі спеки”

Прохолодні хвилі скандинавського циклону, що зараз знизили температуру повітря, незабаром підуть з України завдяки тропічній повітряній масі з Африки.

Як інформує “НВ”, синоптикиня Наталія Голеня попередила про вплив циклону з Африки на температуру повітря вже наприкінці цього тижні, а також надала попередній прогноз на початок осені.

«Починаючи з 26-го серпня температура буде підвищуватися, і на вихідні це вже знову буде +30…+32 градуси і навіть трохи вище, а на півдні, знову ж таки, може бути +35…+36, в окремі дні і до +38 градусів сягатимуть значення, але це вже наступного тижня. Погоду визначатиме поле підвищеного тиску, вона буде малохмарною.

В плані прогнозів погоди усе, що за межами п’яти днів, ще може перегратись. Але на сьогоднішній день ми очікуємо більш відчутну зміну температури з 30−31 серпня — 1 вересня. У цей період має бути зниження вже до більш комфортних значень: +20…+25 градусів. Ця зміна погоди може відбуватись у супроводі зливових дощів, гроз, не виключені град і шквали.

Втім, усе це не виключає можливе повернення наступних хвиль тепла у вересні. Там ми знову можемо отримати +30 градусів. Останні 2−3 роки вересні були досить прохолодні, а до того років зо п’ять поспіль у вересні були рекорди”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.