Тарифи на воду та каналізацію: експерт розповів, що чекає на українців до кінця 2023 року

Наприкінці червня регулятор прийняв підвищення цін на воду, але вже на початку липня скасував його на вимогу уряду. Що буде з тарифами на воду та каналізацію до кінця 2023 року, розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі “Громадського радіо”.

За словами Олега Попенка, до 31 грудня 2023 року українцям не варто перейматися підвищенням тарифів на послуги водопостачання та водовідведення. Уряд прийняв тверду позицію – не підвищувати ціни і поки це питання не порушуватимуть.

“Після того, як особисто президент та прем’єр-міністр підняли питання, що зростання тарифів водопостачання та водовідведення не на часі, то я не думаю, що хтось зараз захоче піднімати це питання. Тому до кінця року тарифи водоканалів не будуть зростати”, – вважає експерт.

Варто нагадати, що підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення планувалося у два етапи – з 1 липня та з 1 вересня. Практично всім водоканалам країни розіслали нові тарифи, згідно з якими українці в середньому платили б приблизно на третину більше.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.