Рівно через місяць будуть нововведення: що запроваджують з 1 лютого в Україні

Залишився рівно місяць до змін, які будуть запроваджені в Україні. Деякі внутрішньо переміщені особи з 1 лютого перестануть отримувати щомісячні виплати.

Переселенці повинні врахувати інформацію про скорочення виплат з 1 лютого. Ті ВПО, які отримали цей статус до 1 серпня попереднього року, кошти отримуватимуть ще цей місяць (загалом виплати передбачені на пів року). У владі раніше зазначили, що мають обмежений ресурс, щоб абсолютно всіх переселенців підтримувати фінансово.

Водночас тим переселенцям, які звернулись задля отримання статусу ВПО після вказаного періоду, допомогу продовжено ще на 6 місяців. Опісля зважатимуть на майновий стан. Гроші надходитимуть виключно тим, хто дійсно цього потребує.

Виплати не зростуть, їх збережено на теперішньому рівні — 2 та 3 тисячі гривень на місяць для дорослих та дітей й осіб з інвалідністю відповідно. На картку сума зараховуватиметься 15 та 28 числа кожного місяця.

Не буде виплат для українців, які виїхали за кордон на тривалий період (понад 30 днів) і не надали обґрунтовані причини (до них належать відрядження, лікування, супровід дитини на лікування, реабілітація та інше). Не передбачено коштів також для людей, які повернулись на колишнє місце проживання. Позбавлені виплат й колаборанти.

Водночас для тих українців, кому продовжать виплати після 1 лютого, звертатись із заявою не потрібно. Все відбуватиметься в автоматичному режимі. Гарантовано гроші будуть ще 6 місяців для сімей, де виховують дитину з інвалідністю, для пенсіонерів, для багатодітних сімей (3 і більше дітей).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.