Ось чому не можна сушити одяг у кімнаті

Здрастуйте вам через вікно! Де ви сушите білизну? Біля духовки на мотузці? Тоді у нас для вас погані новини! Нещодавні дослідження показали, що сушити білизну в будинку потенційно небезпечно. Особливо для людей з ослабленим імунітетом і астмою.


Буквально на днях один чоловік  заразився легеневою інфекцією через те, що сушив одяг в будинку. Цвілеві грибки заводяться на вологому одязі і викидають спори, які можуть викликати важкі інфекції легенів.
Крейг Масеру – батько трьох дітей. Йому поставили діагноз – легеневий аспергільоз. Цю хворобу викликають цвілеві грибки Aspergillus. Лікар прописав йому стандартний в цих випадках протимікробний засіб і заборонив сушити в будинку випрану білизну. Крейг послухався поради лікаря і через рік в сезон застуд обійшовся без проблем зі здоров’ям.

Вся справа в тому, що під час випаровування води підвищується вологість приміщення на 30%, створюючи ідеальні умови для проростання спор. В одному пранні вологої білизни приблизно 2 літри води. Зазвичай це не становить небезпеки для здоров’я, але ось для людей зі слабким імунітетом і астмою такий рівень вологості шкідливий.
Найгірше, що аспергільоз може закінчитися летально. Тому сушити одяг завжди потрібно або на балконі, або на вулиці!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.