Ворожіння на Андрія: як передбачити майбутнє за тінями та дзеркалами

Завтра, 13 грудня, українці разом з іншими православними віруючими відзначатимуть важливе свято – День святого Андрія Первозванного. Саме в ніч на Андрія серед дівчат існує традиція ворожити на долю і нареченого.

“Апостроф” з нагоди такої ночі розповідає, як можна передбачити майбутнє по дзеркалам і які взагалі існують методи ворожіння.

Ворожіння з чашками
Кількість учасниць при ритуалі має відповідати кількості чашок, у які заздалегідь кладуть монети, хліб, кільце, цукор та сіль. Дівчата під час ворожіння дістають із чашок своє “майбутнє”. Цукор символізує радість, сіль – проблеми чи біду, монети – багатство, хліб – благополуччя, а кільце говорить про майбутнє весілля.

Ворожіння на тінях
У темній кімнаті підпалюють від свічки аркуш паперу, а учасниці ритуалу уважно стежать за тінями, адже за їхньою формою можна визначити майбутнє.

Якщо тінь нагадує птаха – чекайте великих змін, схожа на кішку – романтика, нагадує хрест – до хвороби та випробувань, на гору – до самотності, на ворота – до гостей, а якщо тінь схожа на дерево – дівчина скоро розбагатіє.

Ворожіння на рушниках
За вікно спеціально вивішували рушник і промовляли: “наречений-ряджений, прийди і втрись”. Якщо вранці рушник був вологим – новий рік принесе знайомство із другою половинкою.

Ворожіння на сон
У ніч на Адрея можна побачити свого нареченого. Дівчата беруть гребінець або шматочок хлібу, кладуть під подушку і промовляють: “наречений-ряджений, прийди і зачеши мене”, або “наречений-ряджений, приходь, нагодую тебе”. Якщо уві сні з’являвся хлопець – він стане нареченим.

Ворожіння на перехресті
Опівночі ворожки виходять на перехрестя та слухають звуки вулиці. Якщо чути сміх чи пісні – весілля вже скоро, а якщо лайка – залишаться незаміжніми мінімум рік.

Читайте також  “Геть від наших дітей”: нa Львівщині бaтьки школярів вчинили caмоcyд нaд диpeктօpօм шкօли, бօ вíн… BlДE0

Ворожіння на ім’я
У ніч на Андрія дівчата виходять на вулицю і запитують у першого зустрічного чоловіка ім’я – саме так і зватимуть їхнього чоловіка.

Ворожіння із дзеркалами
Опівночі два великі дзеркала ставляться навпроти, а з боків їх потрібно висвітлювати за допомогою свічок. Дівчина сідає так, щоб бачити дзеркала, в яких повинен відбиватися дзеркальний коридор, в якому можна зустріти нареченого. Якщо здалося щось страшне – дівчина промовляє “Чур мене” та закінчує ритуал.

Ворожіння зі свічками
Дві свічки ставлять поряд і запалюють. Якщо вони схиляються один до одного – сімейне життя буде щасливим.

Ворожіння з варениками
Ворожки ліплять вареники і кожна дівчина вкладає їх у свій ряд. У будинок потім запускають домашніх тварин і чий вареник першим з’їдять – та дівчина швидше вийде заміж.

Ворожіння на записках
Перед сном дівчата на різних листочках записують чоловічі імена, а один папірець залишають порожнім. Вранці витягують записку з ім’ям нареченого.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.