Курс долара в Україні стрімко зростає: названо причини змін на валютному ринку

В останні кілька днів в Україні стрімко зростає курс долара. Названо причини змін на валютному ринку.

Курс долара в Україні стрімко зростає: названо причини змін на валютному ринку – today.ua
В Україні почав зростати курс долара. Керівник служби продажу казначейських продуктів АТ “Банк Авангард” Юрій Крохмаль зазначив, що долар в Україні дорожчає через підвищення попиту. На ситуацію впливає сезонний фактор – курс зазвичай підвищується перед початком осені.

Подорожчання американської валюти спостерігається насамперед у небанківських пунктах обміну, де вартість коливалася у межах 37-38 грн.

“Одним із чинників традиційно є очікування: перед наближенням осені, як правило, підвищується попит на валюту. Тому, не чекаючи вересня, ці настрої вже конвертуються у додатковий попит на готівковому ринку та впливають на курс”, – пояснив Крохмаль.

За словами експерта, додатковим чинником, який впливає на курс, стали кроки до лібералізації обмежень на валютному ринку, анонсовані Національним банком. Крохмаль вважає, що учасники ринку розглядають їх як ще одну причину для можливого послаблення гривні.

Що буде з курсом долара у вересні
Деякі економісти очікують, що упродовж наступних 12 місяців курс долара підвищиться до 40,26 гривні.

Фінансовий аналітик Андрій Шевчишин заявив, що курс долара в Україні навряд чи зросте до 39-40 гривень навіть за умови продовження зернової блокади в Чорному морі. Валютних резервів НБУ понад 41,5 мільярда доларів вистачить, щоб забезпечити стабільність української валюти.

Курс долара в Україні стрімко зростає: названо причини змін на валютному ринку

Голова аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій вважає, що валюта буде доступна у межах 37 гривні. Він спрогнозував стабільність на готівковому валютному ринку щонайменше до кінця 2023 року. Можливі коливання, на думку фахівця, будуть у межах 50 копійок.

Читайте також  Сьогодні курс валют ошелешив усю Україну, долар таки перетнув психологічну межу: історичний максимум в обмінниках

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.