У Калуші скасують тендер на закупівлю декоративних ліхтарів на 1,2 млн гривень

Голова Калуської громади Андрій Найда відреагував на обговорення в соцмережах “витрачання коштів місцевого, державного бюджетів на непотрібні видатки для перенаправлення їх на допомогу ЗСУ”.

“Всі зауваження справедливі. Адже кожен з нас хоче допомогти військовослужбовцям. Всі ми хочемо, щоб якнайшвидше була Перемога! Вірю, кожна громада долучається до допомоги нашим ЗСУ. Від самого початку війни міські ради, депутати міських рад надавали допомогу військовослужбовцям, внутрішньо переміщеним особам, здійснювали пошук благодійних, волонтерських організацій — поки держава стала на ноги і все взяла під свій контроль”, — йдеться у зверненні міського голови.

За словами Андрія Найди, робота міської ради, як і будь-якого органу самоврядування, спрямована на покращення благоустрою. Одна з проблем — дороги. У соцмережах часто є скарги на травмування дітей, дорослих через неякісний тротуар.

Очільник Калуша відзначив, що багато питань стосуються проведення ямкового ремонту. У місті близько 160 км — протяжність центральних і стільки ж — міжквартальних доріг.

“За інформацією УЖКГ, у нас є потреба у ремонті 2 млн “квадратів” доріг. Цього року ми виділили на ремонт на 16 тис. кв. метрів по місту і 11 тис. кв. метрів по селах. Це не повний 1% від загальної кількості, — акцентував Андрій Найда. — Обрали найбільш критичні ділянки. Не завжди гарно виглядає, але це той мізер, що ми можемо зробити, щоб транспорт міг рухатися”.

Щодо облаштування тротуарів, то, за словами міського голови, цьогоріч було прийнято рішення “довести до ладу місця масового скупчення людей — центральну частину”.

Андрій Найда повідомив, що структурні підрозділи отримали вказівку переглянути видатки, і ті, які не обов’язкові, — скасувати. Зокрема, буде відмінено тендер на закупівлю декоративних ліхтарів.

Читайте також  Податок на город скасовується: кому з українців дозволили не платити за землю 2023 року

Раніше йшлося, що калуське комунальне підприємство купує декоративні ліхтарні стовпи — 94 тис. гривень за штуку. Окрім ліхтарів, планують закупити 27 освітлювальних стовпчиків (це коштуватиме орієнтовно 150 тис. гривень) та встановити їх на площі Героїв і вздовж відремонтованого тротуару на вул. Євшана.

Також Андрій Найда у зверненні зауважив, що допомога нашим ЗСУ триває. Проте бюджет не дозволяє закуповувати зброю, танки, бронежилети, каски. Це дозволено Міністерству оборони.

“Ми маємо право допомагати тим військовим частинам, які зареєстровані в нашій громаді. Що ми і робимо. Усі запити ми закриваємо. Наразі, із виділених міською радою коштів витрачено за запитами військвослужбовців 40%. Решта теж підуть за потребами ЗСУ. При необхідності кошти будуть виділені ще.

Також, допомога є і для родин загиблих військовослужбовців, пільги для різних категорій сімей.

Звертаючи увагу на емоційні, а іноді і маніпуляційні дописи, хочемо сказати, що міський голова, міська рада, депутати міської ради підтримують та допомагають нашим Збройним Силам України і продовжать це робити!” — додав очільник Калуської громади.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.