Кабмін поміняв механізм надання субсидій: що тепер буде інакше

Кабмін удосконалив порядок, за яким вже не потрібно збирати численні довідки для отримання житлової субсидії.

Кабінет Міністрів затвердив рішення, яке забезпечить автоматичний обмін інформацією між Пенсійним фондом та Державною міграційною службою. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на черговому засіданні уряду.

За словами прем’єра, чиновники вдосконалюють механізм швидкого надання житлових субсидій і робить соціальну підтримку українців ще більш адресною і доступною.

Минулого місяця, каже Шмигаль, уряд встановив порядок, за яким вже не потрібно збирати численні документи-довідки, а достатньо подати спрощену заяву для отримання субсидії.

Подавати спрощену заявку можна через “Дію”, сайт або мобільний додаток Пенсійного фонду, в якій потрібно вказати членів сім’ї, адресу проживання та рахунок у банку, куди будуть нараховуватися виплати.

Потім, кажуть чиновники, потрібно визначити зручний для себе канал для комунікації і підписати заяву або за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), або підпису (якщо заява паперова).

Далі органи Пенсійного фонду з офіційних джерел інформації будуть самостійно здійснювати збір і обробку відомостей, які необхідні для призначення виплати.

До того влада України задекларувала плани підвищити для українців тарифи на газ та електроенергію. Про це йдеться в офіційному меморандумі до керівництва Міжнародного валютного фонду (МВФ)

“Ми твердо віддані реалізації своєчасної і амбітної програми реформ, спрямованих на вирішення давніх структурних проблем в енергетичному секторі, які посилилися війною”, – повідомлялося в тексті.

Крім того, чиновники розповідали, що українці можуть платити за світло вдвічі менше. Громадяни України можуть в два рази скоротити суми в платіжках за електроенергію – для цього необхідно встановити двозонний лічильник.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.