Це була пропозиція президента і прем’єра, – Денис Шмигаль про посаду міністра

Кандидат на посаду віцепрем’єр-міністра – міністра розвитку громад і територій, голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль стверджує, що долучитися до команди уряду йому запропонували Президент Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу, пише Фіртка.

“Це була пропозиція президента і прем’єра. У мене була розмова й з Володимиром Зеленським, і з Олексієм Гончаруком. І президент, і прем’єр запевнили мене, що вони дійшли спільної думки, що треба мене залучати в уряд для тієї роботи, яку мені пропонують. Пропозиція була така: віцепрем’єр-міністр – міністр розвитку громад і територій. Посада віцепрем’єра – для того, щоб мати змогу скоординувати питання сталого регіонального розвитку з іншими міністерствами. Тобто це буде й економіка, й інфраструктура, і Мінрегіон, міністром якого пропонується стати. Робота буде на зрізі кількох міністерств. Одним словом, мені поставили завдання – я з ним погодився і, якщо на те буде воля Верховної ради, берусь до роботи”, – розповів Шмигаль.

Нагадаємо, останній день роботи другої сесії ВРУ, 17 січня, парламентський комітет з питань регіонального розвитку та будівництва рекомендував Верховній Раді призначити на посаду віцепрем’єр-міністра – міністра розвитку громад і територій голову Івано-Франківської обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля.

За попередніми даними, Верховна Рада голосуватиме за відставку Олени Бабак та призначення Дениса Шмигаля віцепрем’єром та міністром на першому пленарному засіданні Ради, 4 лютого.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.