Обов’язковий техогляд в Україні: кому потрібно пройти перевірку у 2023 році – список

Кому необхідно пройти техогляд восени 2023 року
Власники транспортних засобів, а також водії мають подбати про проходження техогляду. Хто повинен пройти техогляд цієї осені розповідає Men24TV.

Варто зазначити, що техогляд транспортних засобів проводять згідно з державними стандартами України. Відганяти свій автомобіль необхідно до установ, яким вдалося отримати акредитацію від Міністерства інфраструктури.

Виходячи з законодавства, обов’язковий техогляд повинні проходити ті транспортні засоби, які пересуваються магістральними дорогами, форма власності не має жодного значення.

Обов’язковий техогляд у 2023 році має проходити:

– Великі вантажні автомобілі, яким більше року – один раз на рік;

– автобуси, які використовую понад два роки – раз на півроку;

– вантажопасажирські авто, які важать до 3,5 тонн і яким понад два роки – один раз на два роки;

– легкові автомобілі, що використовуються як таксі, яким більше двох років – один раз на рік;

– колісні трактори, які використовують понад два роки – один раз на два роки;

– спецтранспорт (транспорт для усунення аварій та прибирання, автокрани, пожежні автомобілі, сміттєвози та ін.) – щороку;

– колісно-транспортні засоби, які використовують для перевезення небезпечних, токсичних та легкозаймистих вантажів – кожні півроку.

Як тільки транспортний засіб пройде перевірку, його водій чи власник отримає протокол. Якщо транспортний засіб знаходиться у справному стані, то в ньому зафіксують, коли потрібно буде з’явитися наступного разу для огляду.

ТО можуть не проходити всі автомобілі, причепи та напівпричепи без урахування терміну експлуатації, якщо вони не використовуються для отримання прибутку, а також нові легкові автомобілі та причепи, які використовують для комерційних перевезень, термін експлуатації яких не перевищує двох років.

Читайте також  На Галичині жінка отримала пенсію сувенірними купюрами

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.