Кабмін змінив список професій для бронювання військовозобов’язаних чоловіків, – Мінекономіки

Кабмін вніс зміни до порядку бронювання військовозобов’язаних чоловіків. Про це повідомили у Мінекономіки.

Кабмін змінив список професій для бронювання військовозобов’язаних чоловіків, – Мінекономіки – today.ua
В Україні проводиться загальна мобілізація, попередньо до 18 серпня. Багато роботодавців мають можливість забронювати своїх співробітників. У такому разі вони одержують відстрочку від служби в армії. В уряді вирішили розширити перелік фахівців, які мають на це право.

Відповідне рішення було ухвалено у Кабміні на засіданні, яке відбулося напередодні, 11 липня.

У прес-службі Міністерства економіки уточнили, що тепер броню можна надати у разі відповідності трьом або більшим критеріям підприємствам ветеринарної медицини, казенним підприємствам пробірного контролю та іншим, які визнають критично важливими.

Працівники таких організацій можуть отримати відстрочку від призову, якщо роботодавці нададуть відповідні заяви. Одному підприємству можна забронювати до 50% працівників.

Також затверджено терміни розгляду державними органами звернень від підприємств, установ та організацій щодо визначення їх критично важливими для забезпечення життєдіяльності населення та функціонування економіки. Відповідь на заявки мають надати у строк до 10 днів.

Міністр економіки Юлії Свириденко наголосила, що українці неодноразово скаржилися на зволікання з розглядом звернень щодо визначення підприємств критично важливими. Це заважало бізнесу планувати свою роботу.

“Бюрократична тяганина у питаннях бронювання буде припинена. Сьогоднішнім рішенням уряд встановив граничні терміни розгляду: звернення підприємств, установ та організацій має бути розглянуте в строк до 10 робочих днів з моменту отримання”, – наголосила чиновниця.

Тепер одним із критеріїв для визначення підприємства критично важливими будуть суми ЄСВ. Воно має протягом звітного податкового року сплатити податки, платежі та збори (крім митних) на суму понад 1,5 млн євро.

Кабмін змінив список професій для бронювання військовозобов’язаних чоловіків, – Мінекономіки

Читайте також  Росія готується кинути на війну в Україну понад 30 тисяч добровольців: Подробиці від CNN

Буде застосовано єдиний підхід до визначення кількості військовозобов’язаних, які працевлаштовані у державних органах, органах місцевого самоврядування та підлягають бронюванню.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.