Працював у поліції, мав статус учасника АТО. У Херсоні розстріляли проросійського блогера Валерія Кулешова

Це вже друге вбивство в окупованому місті активіста, якого підозрювали у зв’язках із ворогом.

Подія: У Херсоні 20 квітня знайшли убитим проросійського блогера Валерія Кулешова. Про це повідомило місцеве видання “Міст” із посиланням на дані в соцмережах та лідера херсонського Нацкорпусу Микиту Тютюнника. Інформацію підтвердили друзі загиблого.

Деталі та коментарі: Як інформує видання, блогера вбили з вогнепальної зброї поблизу під’їзду його помешкання. “Кулешова розстріляли біля під’їзду його будинку в Шуменському мікрорайоні, — уточнив у Facebook військовий експерт Михайло Жирохов. — Він перебував у авто Mazda сірого кольору”.

“Валерій Кулешов до 2015 року працював у міліції, — додав Жирохов. — Спочатку опером у Дніпровському РОВД, а потім слідчим у Комсомольському. Мав статус учасника АТО. З 2016 року активно розвивав пабліки у соцмережах. У цей же період почав працювати із Кирилом Стремоусовим. До 2019 року Кулешов і Стремоусов активно працювали у парі, влаштовуючи політичні провокації”.

За інформацією Офісу генерального прокурора, Кирилові Стремоусову заочно повідомлено про підозру в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). За даними слідства, 16 березня 2022 року підозрюваний, діючи з пособниками в інтересах країни-агресора, провів незаконне зібрання створеного окупантами псевдооргану влади “Комітету порятунку за мир і порядок”. Зібрання провели для переконання мешканців області в тому, що українська влада більше не керує регіоном. Також на ньому лунали заклики до підтримки окупації РФ. Ще раніше Кирило Стремоусов погрожував “інакомислячим” в окупованому Херсоні російським ув’язненням. Також він інсценував допит “українського активіста” Олександра Тарасова. За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Читайте також  Астролог шокував прогнозом, названо рік, коли в Україні закінчиться війна

Як стверджують херсонські ЗМI, Кулешов і Стремосусов хоч і дистанціювалися один від одного, але підтримували зв’язки, а в 2021 нібито разом погрожували місцевому журналісту. “Міст” інформує, що з початку активної фази війни Кулешов вів прямі трансляції з місць боїв, а після захоплення росіянами Херсона почав волонтерську кар’єру, вибравши собі у якості штабу колишній офіс партії “Нам тут жити”, яку очолює міський голова Херсона Iгор Колихаєв. Він, нагадаємо, у квітні 2021 року запропонував подавати воду Північно-Кримським каналом до окупованого росією Криму, назвавши це “економічними відносинами”, а 19-го квітня 2022 року попросив президента і владу пояснити, як місцевій адміністрації працювати в умовах окупації російськими загарбниками.

У 2019-у році Валерій Кулешов був кандидатом на позачергових виборах до Верховної Ради України по 183 округу (Корабельний район). Претендент на статус нардепа у декларації вказав земельну ділянку площею 2500 метрів квадратних у Кардашинці Голопристанського району, вантажівку КАМАЗ та бортовий причеп. Дохід кандидата за рік становив 35,5 тисяч гривень. Цю суму, а також 185 тисяч гривень заощадження Кулішов зберігав готівкою. Він також володів половиною статутного капіталу херсонської фірми “Фенікс груп”.

Нагадаємо, що 20 березня в Херсоні розстріляли Павла Слободчикова, помічника депутата Володимира Сальдо, який був власником трьох та директором двох компаній. Колишнього мера Херсона Володимира Сальдо після захоплення міста військами РФ помічено на акції на підтримку російського вторгнення, організованої Кирилом Стремоусовим. Також він був на “нараді”, на якій обговорювали співпрацю з РФ, зокрема роботуа “Комітету порятунку за мир і порядок”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.