Нa фрoнтi зaгuнули 10 вiйськoвих із Зaхoду Укрaїни

Сьогодні, 12 січня, у Львівській області попрощаються із загиблими, які віддали своє життя за Україну через російську агресію.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Роман Лядський
Уродженець міста Вугледар на Донеччині. Воїн захищав Україну на Донецькому напрямі. Загинув у населеному пункті Красногорівка Покровського району Донецької області. Йому було 36 років.

Сергій Іванов
Уродженець Донеччини. Воював на Донецькому напрямі. 13 листопада 2023 року Сергій отримав важке поранення, переніс кілька операцій та 6 січня 2024 року помер в лікарні міста Луцьк. Захисникові було 49 років.

Андрій Пилип
Народився у селі Вербляни Яворівського району. Був учасником АТО. У 2018 році він захворів на важке захворювання – онкологію, тому був звільнений з військової служби і проходив лікування. Після тривалого лікування та реабілітації подолав хворобу. Після повномасштабного вторгнення рф, захисник знову повернувся захищати України. На жаль хвороба знову повернулась. У 2023 чоловік звільнився з військової служби та продовжив лікування. 10 січня 2024 року він помер.

Михайло Патин
Народився в селі Вороблевичі Меденицької громади. З 2015 року був учасником АТО/ООС. Після повномасштабного вторгнення рф захисник був призваний до лав ЗСУ. Загинув під час ворожого обстрілу н. п. Табаївка Куп’янського району, Харківської області.

Сергій Косточкін
Львів’янин. Із початком повномасштабного вторгнення вступив до лав 45-го полку імені Олександра Красіцького Національної гвардії України. У серпні 2023 року приєднався до 3-го окремого батальйону охорони особливо важливих державних об’єктів Центрального оперативно-територіального об’єднання НГУ. Спершу мужньо боронив державу на Волині та Київщині, а протягом останнього періоду – на Запорізькому напрямку.

Анатолій Матат
Львів’янин. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від загарбників. Воював у складі 115-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку фронту.

Читайте також  Мyрaхи пo вcьoмy тiлy. 215 жінок…194 чоловіка…5 дітей, а oстaнкu 11 людей, навіть не вдається розпізнати

Юрій Мацелюх
Житель Новояворівської громади. Після повномасштабного вторгнення рф добровільно пішов воювати. Загинув на Запоріжжі.

Павло Бродюк
Житель міста Червоноград. Був мобілізований у лютому 2022 року. Командир відділення ударних безпілотних авіаційних комплексів військової частини А1008. Загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині.

На Рівненщині востаннє зустріли двох загиблих Захисників: Ігоря Борисовця та Юрія Галабурду.

Про це повідомили у Рівненській ОВА.

Ігор Борисовець, 1991 року народження, мешкав у селі Більськ Рокитнівської громади. У листопаді 2022 року був мобілізований до Збройних Сил України. Служив воїн стрільцем-санітаром. На жаль, 29 грудня 2023 року, Захисник загинув під час виконання бойового завдання в Луганській області.

Юрій Галабурда, 1972 року народження, проживав у Мізоцькій громаді. Працював у Рівненській школі №11 учителем фізичного виховання. Воїн також був добровольцем під час проведення АТО. З перших днів повномасштабної війни Юрій знову став у стрій. Служив бойовим командиром у складі 128 бригади. З 16 червня 2023 року вважався безвісти зниклим.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.