Сьогодні, Янголе, ти дивишся на нас з небес: На Луганщині загuнув військовий Володимир Дух

Чоловік пішов воювати, адже хотів для своїх доньок мирного майбутнього у вільній Україні.

Війна для хлопця розпочалася у 20 років, а завершилася у 28. Життя воїна обірвалося поблизу Попасної. Через окупантів без батька залишилося дві його маленькі доньки…

“Володимир народився у Львові, — каже його вдова Анастасія Дух. — Він дуже любив Україну, був справжнім патріотом”.

“Володя з дитинства ніколи нічого не боявся, — розповідає Ольга Регела, перша вчителька. — На перерві міг розборонити старших хлопців, які билися. Був ініціативним та відповідальним. Його не треба було просити про послугу чи допомогу — сам зголошувався. Дуже добра була дитина. Якщо хтось плакав чи потребував підтримки, завжди намагався розрадити”.

“Ми познайомилися у 2010 році, коли Володя навчався у ліцеї, — згадує Анастасія. — Він опановував професію перукаря, а я — флористки. Невдовзі пішов до армії. Коли повернувся, ми стали зустрічатись і того ж року одружилися. А вже у лютому 2014 року в нас народилась старша донечка. Коли їй виповнилося три місяці, чоловіка мобілізували й відправили в АТО. Тоді він потрапив у прикордонний пункт Довжанське Луганської області. Там було пекло… Їх обстрілювали з усіх сторін… Вони ледве вибралися звідти живими…”

Анастасія каже, що після цього Володимир побув удома лише чотири місяці, а тоді знову відправився воювати. “Приїхавши додому, почав працювати на різних роботах, шукав себе, — розповідає жінка. — У 2018-му в нас народилась друга донечка… Він хотів для неї мирного майбутнього. А тому знову відправився воювати за Україну…”

Влітку 2021 року чоловік підписав контракт із ЗСУ. “Знову потрапив у зону ООС. Там перебував останні пів року свого життя, — пояснює Анастасія. — Він мужньо й гордо воював за рідну Україну… Володя був найкращим у світі чоловіком і батьком! Був дуже життєрадісним, любив відпочивати в колі друзів та сім’ї. Завжди був на позитиві й піднімав усім настрій”.

Читайте також  На війні з російськими окупантами зaгuнyв боєць Андрій Кудла з Прикарпаття

“У мене перед очима досі його світлий погляд і щира усмішка. Чоловік з обличчям янгола — так ми його називали, — каже Ірен Маланчук, подруга сім’ї. — Війна для Володимира розпочалася у 20, а закінчилася у 28… У далекому 2014 році, в серпні, він разом з побратимами вирвався із жахливої “м’ясорубки” — Іловайського котла…”

Жінка пригадує, як вісім років тому частина військових, яким вдалося вижити, поверталася додому. Їх зустрічали на об’їзній дорозі у Львові.

“Там я і познайомилася з родиною Духів. Тоді ж уперше побачила, як виглядають уламки “градів”, почула страшні історії про котел, — каже жінка. — Та це був лише початок АТО, й ми ще не знали, що та страшна війна затягнеться на роки…

Сьогодні, янголе, ти дивишся на нас з небес. Володю, тримай для нас небо!”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.