Постійних роздач повісток від ТЦК більше не буде: у Міноборони, нарешті, вирішили проблему

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки оптимізують роботу і більше не зайвий раз надсилатимуть повістки громадянам, повідомила заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко в ефірі телемарафону.

В Україні після ухвалення відповідного законопроекту запустять електронний кабінет військовозобов’язаного для актуалізації даних. Буде наданий період, щоб військовозобов’язаний зміг свої дані актуалізувати, а далі вже ТЦК будуть використовувати інформацію у своїй повсякденній роботі.

Водночас, за словами заступника міністра, верифікація даних в електронному реєстрі “Оберіг” вже проведено, Міноборони перевело паперову інформацію на цифрову.

“Усунули дублі, неактуальну інформацію, яка була у реєстрі. І зараз покращуємо роботу ТЦК, щоб не було додаткових зайвих надісланих повісток, щоб не було нецільового повідомлення військовозобов’язаним прибути до ТЦК. Це має працювати як годинник, ТЦК повинен мати верифіковані списки військовозобов’язаних”, – додала Чорногоренко.

У грудні уряд подав до Верховної Ради проект закону, яким передбачалося посилення мобілізаційних заходів та “закручування гайок” для ухилістів. Однак згодом через багато спірних моментів Кабмін відкликав аконопроект із парламенту.

Колишній суддя Верховного суду Віктор Шишкін зазначав, що Конституцією України передбачено, що у разі запровадження надзвичайного чи військового стану можуть встановлюватись окремі обмеження прав і свобод людей, зокрема, це стосується й можливості вручення повісток на вулиці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.