“В ці області України суне жахливий холод, колосальна гроза пре з лютою силою”: Синоптики про погоду

Українців попереджають про нову хвилю похолодання. Очікуються заморозки, дощі та грози. Також небезпечною залишаються погода у Карпатах.

Як інформує “Апостроф”, вже з 5 травня в Україну знов прийде похолодання, яке західні області відчують вже у середу. Ближче до вихідних ймовірні навіть заморозки.

Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко.

У середу, 3 травня, короткочасні дощі ймовірні в західних областях. На решті території втримається суха погода. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть +14 +22 градуси, проте у західних областях почнеться зниження температури, місцями прогнозується до +12 +15 градусів.

У Києві у середу буде тепло, до +20 градусів, проте хмарно. Опадів не очікується.

Вже 5 травня в Україні пройдуть дощі, а 6-7 травня знову прийде похолодання. У ніч на 7-го травня (на неділю) на півночі України, включно з Київщиною, є ймовірність заморозків.

Як інформує “УНІАН”, значна сніголавинна небезпека утримується 2-3 травня на високогiр’ї Iвано-Франкiвської та східної частини Закарпатської областей.

За даними синоптиків Укргідрометцентру, можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Туристам радять утриматись від походів на високогір’я.

За даними Укргідрометцентру, до 4 травня в Україні переважатиме поле підвищеного тиску, а у другій половині тижня подекуди задощить та стане більше хмарності. Також найближчими днями очікується коливання температур.

Так, за даними синоптиків, в наступні дві доби у західній частині, а в четвер і в північних областях місцями очікуються дощі та грози.

5 травня опади вже будуть в західних, північних, вдень і в центральних областях України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.