Сильні морози: на Великдень погода принесе українцям неприємний сюрприз

Цього року Великдень святкуватимемо 16 квітня. За прогнозом синоптиків, у цей день погода стане справжнім сюрпризом, адже очікується суттєве похолодання та заморозки.

Точний прогноз на Великдень синоптики дадуть за п’ять днів до неї. Але варто зазначити, що за прогнозам порталу Gismeteo на Заході країни 16 квітня стовпчики термометра показуватимуть +10 вдень. Небо у цей день буде хмарним, а температура овітря уночі опуститься до -1.

Народний синоптик Станіслав Щедрін на своїй Facebook-сторінці прогнозує, що квітень розпочнеться з похолодання. Ймовірний сніг, зокрема в Карпатах.

На Великдень синоптик конкретного прогнозу не дає, але зазначає, що з другої декади квітня по всій країні почнеться тенденція до майже літньої погоди.

“Температура все частіше буде на рівні +15+20 градусів. Періодично будуть зливи, подекуди з грозами. Також до кінця квітня буде вітряно”, – зазначив синоптик.

Віра Балабух, завідувачка відділом прикладної метеорології та кліматології УкрГМІ ДСНС України та НАН України, прогнозує, що весна в цілому буде теплою. Це пов’язано зі зміною клімату, зумовленою людською діяльністю, а також з таким процесом, як Ла-Нінья, що впливає на погоду багатьох регіонів, і України також.

В Укргідротметцентрі прогнозують, що в цілому квітень буде тепліший за норму на 1,5-2 градуси.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.