Українській провайдер роздавав інтернет терористам “ДНР”: директора затримали на Прикарпатті (фото)

Ще два співзасновники компанії переховуються.

Служба безпеки України викрила українського провайдера, який роздавав інтернет терористам “ДНР”. Технічного директора компанії затримали на території Прикарпаття. Ще двох співзасновників, які переховуються в Донецьку та ЄС, оголосили в розшук.

Як повідомили в СБУ, провайдер працює в окупованому Донецьку і тісно взаємодіє з окупаційною адміністрацією. Комерційна структура надає послуги інтернету та трансляції проросійських каналів на території регіону, сплачує податки до бюджету РФ.
Частину прибутків зловмисники виводили на підконтрольну українській владі територію, щоб перевести в іноземну валюту і нелегального вивезти за кордон. Для цього вони зареєстрували у Києві однойменне фіктивне підприємство і відкрили понад 30 банківських рахунків, на які нелегально переводили гроші, отримані від бізнесу в Донецьку.

© СБУ

© СБУ

© СБУ

Під час обшуків в офісах та місцях проживання учасників схеми у Києві та Івано-Франківській області правоохоронці виявили майже 5 млн готівки у гривневому еквіваленті. Ще 1,5 млн – були приховані на рахунках п’яти українських банків.

Перевіряється інформація про використання цих коштів для фінансування російської агентури в Україні.

© СБУ

© СБУ

© СБУ

© СБУ

© СБУ

Нагадаємо, в Україні засудили до 12 років в’язниці ще чотирьох колаборантів, які коригували обстріли українських шкіл та лікарень, а також здавали ворогу позиції ЗСУ і розташування реактивних артилерійських систем HIMARS.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.