Війна в Україні може завершитися до кінця року – уряд Великої Британії

Успішний наступ українських сил на лінії фронту з російськими окупантами викликав в уряді Великої Британії надію, що повномасштабна війна може завершитися вже наприкінці 2022 року.

Про це повідомляє британська газета The Times.

Видання пише, що оптимізм британських політиків спричинений не конкретними розвідувальними даними, а останніми успіхами України. The Times посилається на високопоставлене джерело в британському уряді, яке повідомило, що у разі, якщо успіхи України продовжуватимуться, то російські сили будуть витіснені з Донбасу до кінця року.

Крім того, співрозмовники The Times не бачать жодних ознак, що взимку бойові дії будуть припинені, але водночас підкреслюють, що повернення Криму призведе до суттєвих військових втрат.

“Виходячи з усього того, що ми бачимо, складається враження, що це колапс (російських сил) принаймні на Донбасі, і я вірю, що росіяни будуть відкинуті за лінію 23 лютого до кінця року”, – сказав колишній командувач силами США у Європі Бен Ходжес.

За його словами, бойові дії в Криму можуть продовжуватися до літа 2023 через більшу міць російських сил на півострові. При цьому звільнення Херсона дозволить Україні вражати військові цілі у Криму за допомогою отриманих від Заходу реактивних систем залпового вогню.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.