Кремль у паніці кидає солдатів на забій: що трапилося з армією країни-окупанта

Після колосальних втрат у війні проти України Росія боїться оголосити масову мобілізацію, побоюючись зростання протестних настроїв.

Але останніми днями армія РФ посилено закликає контрактників, обіцяючи їм золоті гори, а “ДНР” дозволили іноземцям служити у “внутрішніх військах” – щоправда, на хитрих умовах. Тим часом російських строковиків, які вижили під час бойових дій, знову відправляють на війну, гарантовано перетворюючи на гарматне м’ясо.

Великі втрати Росії
За даними Генерального штабу Збройних сил України, з початку повномасштабного вторгнення та станом на 22 червня російська армія втратила вже понад 34 тисячі військовослужбовців.

Величезні втрати, на які ніяк не розраховували окупанти, змусили проводити приховану мобілізацію, коли потенційних “кандидатів на забій” під різними приводами закликають до військових комісаріатів, а потім просто відправляють в Україну.

Проте проблема браку особового складу стоїть настільки гостро, що російське командування знову відправляє “на забій” тих, що вижили в м’ясорубці війни. Тривогу забили родичі 49 строковиків, які врятувалися після знищення крейсера “Москва”.

Батьки матросів навіть звернулися до військової прокуратури, Комітету солдатських матерів та до уповноваженого з прав людини. Виявилося, що тих, кто вижив на флагмані Чорноморського флоту РФ, який затонув внаслідок влучення українських ракет, не тільки не перевели на сушу, як обіцяли, але й збираються знову задіяти в “спеціальній операції”.

Батьки строковиків вимагають не відправляти їхніх синів у зону бойових дій.

“Наші діти, військовослужбовці термінової служби, вже були неправомірно задіяні у спеціальній військовій операції на крейсері “Москва”, отримали бойові психічні травми внаслідок катастрофи”, – йдеться у зверненні.

У те, що матросам вдасться уникнути участі у війні проти України, важко повірити: російському командуванню все одно, скільки людей загине. А якщо попадуть у полон, то і з цим біда: у пріоритеті на обмін – кадировці.

Читайте також  В Україні готуються до виплат компенсацій за пошкоджене та знищене під час війни житло: що отримають мешканці

Новий хід окупантів
Останніми днями російські військоми одночасно розмістили пости про набір контрактників для війни з Україною. Їх зазивають, обіцяючи великі виплати за участь у “спеціальній операції” – за місяць додатково по 200 тисяч рублів.

В оголошеннях указується і пункт у Ростові-на-Дону, який зазвичай займається вербуванням контрактників для служби у частинах та з’єднаннях Південного військового округу (ЮВО) Росії.

Синхронно з цим хід конем зробила і “влада” так званої “Донецької народної республіки”, яка дозволила іноземним громадянам проходити службу у “внутрішніх військах МВС” за контрактом. Відповідну “ухвалу” підписав ватажок “ДНР” Денис Пушилін.

Іноземцям дали можливість укласти договір терміном на один рік із правом продовження. Але є й цікавий момент: якщо його дія припиняється в період мобілізації, контракт продовжується автоматично і залишається чинним аж до його завершення. Тобто можна залишитися рабом на кілька років.

На думку співрозмовника OBOZREVATEL в українській розвідці, оголошений Пушиліним набір іноземців має на увазі не використання міфічних найманців із далеких країн, а саме росіян.

“Після примусової мобілізації в “ДНР”, коли на вулицях відловлювали чоловіче населення і непідготовлених кидали на фронт, дуже багато втрат. Вояки закінчуються, тому потрібні “свіжі”. Цей “указ” зроблено саме під Росію”, – каже офіцер.

Пушилін раніше заявляв про те, що “на тлі почастішання обстрілу ДНР необхідно задіяти додаткові союзницькі сили, насамперед Росії”, проте з цим виникла проблема.

Страх Кремля
Західні розвідки говорять про те, що в Росії готуються таки оголосити масову мобілізацію, на що речник президента РФ Дмитро Пєсков 21 червня заявив, що це фейк. Вірити заявам Кремля – остання справа (згадаймо, як у лютому в Росії сміялися з самої можливості нападу на Україну), але щодо мобілізації – тут є нюанс.

Читайте також  На Україну чекає ще одна повномасштабна війна з РФ: Військовий експерт спрогнозував її терміни

Головним її противником виступає Володимир Путін, який параноїдально боїться втратити владу. Незважаючи на те, що результат останнього соціологічного дослідження в РФ (проведений “Левада-центром”) говорить про різке зниження інтересу до акцій протесту, Кремлю неспокійно.

На думку російського політолога Аббаса Галлямова, жителі країни бачать, що держава стає дедалі репресивнішою. Вони розуміють, що в умовах воєнного часу церемонитися з незадоволеними вона не буде, тому адаптують свої плани та прогнози до реальності.

“Це зовсім не означає, що людям подобається те, що коїться, йдеться про те, що більшість залякана і побоюється відкрито демонструвати своє невдоволення. Водночас треба розуміти, що негативні емоції нікуди не дінуться і будуть накопичуватися”.

Якоїсь миті – коли люди вважаютимуть, що влада досить ослабла (або коли трапиться щось, щодо чого критично значуща маса народу вирішить, що, мовляв, “досить це терпіти”) – їх прорве.

Тоді весь негатив, що накопичувався протягом довгого часу, вихлюпне назовні”, – говорить Галлямов.

Це чудово розуміють і в Кремлі, саме тому секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев під час візиту до Калінінграда закликав силовиків готуватися до протестів та їхнього придушення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.