Боже, яка кaтaстрoфa. Рoсіяни пoцілили paкетою в торгiвельний центp у Кpивому Рoзi

Рocіяни пoцілили paкетою в торгівельний центp у Кpивому Рoзi.

Перемогли “Ашан”.

Інформації про постраждалих поки немає.

Також у місті відсутнє світло у 15 000 абонентів. Через знеструмлення 4 котельні і 2 насосні працюють на генераторах, — голова Ради оборони Олександр Вілкул.

Причина відключень – погодні умови.

Нагадаємо, вранці в понеділок, 8 січня, в усіх областях України оголосили повітряну тривогу через пуски з боку росії ракет, зокрема балістичних “Кинджалів”.

Країна-агресор ще вночі підняла в небо більше десятка бортів Ту-95МС і МіГ-31К, близько 06:45 перші вибухи пролунали в Дніпрі, а потім у Кривому Розі, Запоріжжі, Хмельницькому.

Паралельно ворог активізував Су-35/Су-34 й запустив ракети з півночі. Про це повідомили в Повітряних силах ЗСУ, закликавши громадян не ігнорувати сигнали тривоги й подбати про власну безпеку.

За даними ПС, близько третьої години ночі в дев’ять російських стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-95МС вилетіли з аеродрому “Оленья” (Мурманська область РФ). Ближче до 06:00 було зафіксовано виліт чотирьох Ту-22М3 із того ж аеродрому.

О 06:10 регіонами України почала поширюватися повітряна тривога: ракетну небезпеку становили 11 російських бомбардувальників Ту-95МС, які після 06:17 уже здійснили пуски крилатих ракет із акваторії Каспійського моря

Окрім цього, ворожі літаки Су-35/Су-34, які активізувалися на півночі, застосували авіаційне ракетне озброєння. Перші ракети пролетіли через Сумщину в напрямку Полтавщини/Черкащини, через Харківщину в бік Дніпропетровщини, з півдня Київщини в західному напрямку.

“Перші ракети вже знаходяться на території України, а отже пуски були набагато раніше. Залетіло дві хвилі, очікуємо на третю. Перша летить на півдні Київської області курсом на Вінницьку, друга – в Сумській області курсом на Полтавську. Загроза щодо ракет – Сумська, Київська, Черкаська, Полтавська області. Зреагуйте на тривоги!” – писав Telegram-канал “Николаевский Ванек”.

Читайте також  Мобілізація в Україні: кого можуть призвати лише добровільно, озвучено категорії

Також було зафіксовано зліт близько семи винищувачів МіГ-31К з аеродрому “Саваслейка” Нижньогородської області РФ. О 06:36 Повітряні сили ЗСУ заявили про запуск окупантами балістичних ракет “Кинджал”.

Через декілька хвилин повідомлялося про проліт швидкісної цілі на Дніпро, після чого в місті чули звуки вибухів. Також гучно було в Кривому Розі та Запоріжжі.

О 07:20 прогриміли вибухи в Хмельницькому та повторні – в Запоріжжі. Повідомлялося про роботу протиповітряної оборони, зокрема на межі Києва та Київської області. Паралельно Харків перебував під ворожим обстрілом.

У Запоріжжі є постраждалі внаслідок російського обстрілу — повідомили у міськраді

❗️Місцеві ЗМІ також пишуть про серйозні пошкодження та пожежу в одному з ТЦ Кривого Рогу.

У Харкові ціллю атаки рф стали промислові об’єкти, є постраждалі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.