Не сумніваюсь, що РФ знову піде на Київ – Валерій Залужний

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів і точно підуть у наступ: або на Донбасі, або з півдня, або з Білорусі.

Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв’ю The Economist.

Першим завданням, яке стоїть перед ЗСУ – “це, перш за все, утримати цю лінію і не втратити більше жодної позиції. Це дуже важливо. Тому що я знаю, що звільнити її в десять-п’ятнадцять разів важче, ніж не здати. Тому наше завдання зараз – втриматися”.

Другим стратегічним завданням Головнокомандувач назвав підготовку до війни, яка може розпочатися в лютому. “Щоб мати можливість вести війну зі свіжими силами і резервами. Тобто створення резервів і підготовка до війни, яка може відбутися в лютому, в кращому випадку в березні, а в гіршому – в кінці січня. Вона може початися не на Донбасі, а в напрямку Києва, з боку білорусі, я не виключаю і південний напрямок“.

Також, Залужний зазначив, що у ЗСУ достатньо людей. “І я чітко бачу, що я маю.Я маю достатньо. Мені не потрібно ще сотні тисяч. Нам потрібні танки, нам потрібні БМП, БТРи. І нам потрібні боєприпаси. Зверніть увагу, я зараз не говорю про винищувачі F-16”, – сказав Залужний.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.