Названо суму, яку Україна витрачає на одного військовополоненого з РФ

Багато російських солдатів з початку повномасштабного вторгнення на українські території були схоплені в полон нашими захисниками. І згідно з інформацією міністра юстиції України Дениса Малюська, на утримання одного окупанта наша держава щомісяця витрачає близько 3 тисяч гривень.

“Щомісячно на харчування, одяг, засоби гігієни та комунальні платежі для одного військовополоненого потрібно 3000 гривень. Плюс витрати на медичне обладнання, ліки, зарплату персоналу. Водночас такі витрати виправдані, адже умови утримання військовополонених мають відповідати Женевській конвенції “, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в Україні було створено табір для військовополонених, де знаходяться особи, які не підлягають швидкому обміну. Військові Росії, які тільки-но потрапили в полон, або щодо яких є плани обміняти їх на українських захисників, – розміщують в установах виконання покарань Мін’юсту практично по всій території України. Їх утримують окремо від інших ув’язнених задля безпеки самих військовополонених.

“Наше завдання мінімум – утримувати військовополонених у таких умовах, щоб потім ніхто не міг говорити про те, що ми катуємо таких осіб, скоюємо військові злочини щодо них і т.д. Російські військовополонені – це, насамперед, обмінний фонд, щоб звільнити наших українських захисників із ворожого полону”, – наголосив Денис Малюска.

Щодо утримання в Росії наших військових, Міністр юстиції України зазначив, що умови відрізняються. Щодо деяких забезпечується стабільно нейтральне відношення. До деяких є випадки застосування і тортур, і неналежного утримання. У таких кейсах, за словами Міністра, необхідно реагувати та порушувати кримінальні провадження за даними фактами.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.