Родичам загuблuх моряків із крейсера “Москва” погрожують: їх обіцяють позбавити виплат

Сім’ям моряків, які перебували на крейсері “Москва” у момент затоплення, погрожують. Їм забороняють публічно говорити про своїх загиблих родичів та змушують мовчати.

Про це повідомили у ГУР МО України.

Крейсер “Москва” був підбитий увечері 13 квітня двома протикорабельними ракетами “Нептун”. Отримавши дві пробоїни, крейсер якийсь час тримався на плаву, після чого затонув разом із членами екіпажу. Але Міноборони РФ показало врятований екіпаж – близько 100 людей із 500.

Соціальна напруга серед родичів росіян, які загинули на крейсері “Москва”, продовжує зростати. Щоб покращити тяжкий психологічний стан членів сімей екіпажу колишнього флагмана Чорноморського флоту, з рідними моряками працює спеціальна група психологів, медиків та юристів.

За даними військової розвідки України, основна мета групи – унеможливити витік інформації про загиблих і зниклих безвісти окупантів-строковиків. Родичів намагаються вмовити ні з ким не спілкуватися про своїх синів та чоловіків, які служили на крейсері. У разі відмови їм починають погрожувати невиплатами компенсацій та кримінальним переслідуванням.

У Севастополі, під час зустрічі командувача чорноморським флотом із родичами загиблих моряків, будівлю офіцерів флоту охороняла військова поліція, а самого командувача супроводжувала група спецназівців. Частина родичів на знак протесту на зустріч із командуванням флоту не прийшла.

Нещодавно Міноборони РФ включило екіпаж крейсера “Москва”, що затонув, до переліку “учасників спеціальної військової операції”, щоб родичі загиблих змогли отримати компенсації. Про це повідомляє “Медуза” з посиланням на відповідь прокуратури Чорноморського флоту на запит Гульназ Уразаєвої – матері матроса Булата Шакірзянова, який служив на крейсері.

Але в Росії, як і раніше, не визнають, що “Москва” брала участь у війні з Україною, а в момент поразки крейсер знаходився нібито в нейтральних водах.

Читайте також  “Забирайтесь геть в Україну”: Група поляків напала на українських активістів, що відновлювали кладовище

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.