Два янголи. Два друга. Два захисника, два командира – тепер у небі

Два янголи. Два друга. Два захисника, два командира – тепер у небі.

Вранці 24 лютого Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну по всій довжині спільного кордону і з території Білорусі. Україна чинить запеклий опір

Росія, починаючи із весни 2021 року, поступово нарощувала концентрацію військової техніки, озброєнь і військ біля українського кордону та на території Білорусі. Ударне угруповання сягнуло щонайменше 150 тисяч.
Розвідки США та Великої Британії попереджали, що президент Росії Володимир Путін має намір розпочати широкомасштабне вторгнення в Україну та атакувати Київ, щоб змістити законно обрану владу.
24 лютого на світанку Росія напала на Україну по всій довжині спільного кордону, від Луганська до Чернігова, а також із території Білорусі й окупованого Криму.
Російська армія обстріляла із артилерії українські прикордонні застави. Одночасно були завдані удари, зокрема із повітря, по понад 40 об’єктах військової інфраструктури в майже у всіх регіонах країни.
Після цього розпочався рух танкових колон та живої сили вглиб території України.
Володимир Путін це назвав «спецоперацією на Донбасі», а метою оголосив – «демілітаризацію і денацифікацію України».
Збройні сили України, Національна гвардія та загони територіальної оборони розпочали чинити запеклий опір.
В Україні був оголошений воєнний стан і загальна мобілізація.
Військові України вели чи продовжують вести важкі бої на підступах до низки міст. У більшості випадків російські військові зазнали серйозних втрат, намагаючись прориватися до Харкова, Маріуполя, Херсону, Чернігова, Києва.
«Українці на своїй землі і нікому її не віддадуть», – заявив президент Володимир Зеленський.
Країни Заходу почали застосовувати нові санкції проти Росії, зокрема проти Путіна, через напад на Україну.
Україна направила позов проти Росії в Гаагу. Суд ООН 7 березня відкрив справу.
16 березня. Міжнародний суд у Гаазі ухвалив проміжне рішення – наказав Росії припинити бойові дії в Україні. Кремль його ігнорує.
Окреме судове провадження щодо воєнних злочинів Росії в Україні веде в Гаазі Міжнародний кримінальний суд (МКС).

Читайте також  АТОвців нагородили пластмасовими медалями: розгорається скандал

Від початку війни в Україні загинули 117 дітей − ювенальні прокурори

Через збройну агресію РФ в Україні загинули 117 дітей, понад 155 поранені. Про це 22 березня повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними ювенальних прокурорів, у Київській області постраждало 58 дітей, Харківській − 40, Донецькій − 30, Чернігівській − 31, Миколаївський − 24, Житомирській та Херсонській – по 15, Сумській – 14 дітей.

Через воєнні дії діти в Україні гинуть унаслідок обстрілів, розстрілів російськими військовими, розриву протитанкових мін або помирають від травм під завалами зруйнованих будинків.

«На Харківщині російський танк розстріляв авто, де перебувала сімʼя з двома дітьми. Родина кричала, що вони цивільні, махали білим прапором, але марно. Батьки та 9-річна дівчинка загинули, 17-річний хлопець зазнав поранення. Унаслідок обстрілу села Костянтинівка Миколаївського району Миколаївської області на території СТ «Південний Буг» зруйновані будинки, під їхніми завалами виявлені обгорілі тіла трьох осіб, серед яких 7-річна дитина. 21 березня окупанти обстріляли евакуаційні автобуси з дітьми з Маріуполя. Чотири дитини доставлені до лікарні. Троє дітей потрапили під обстріл у Пологівському районі Запорізької області, ще одна дитина – в селі Каменському. Двоє дітей у тяжкому стані», – вказано в повідомленні.

Також через регулярні бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 548 закладів освіти, 72 з них зруйновано повністю, повідомляє відомство.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.