Моя свекруха дала мені життєвий урок, який я не забуду ніколи

Одружилися ми з Петром рано. Тому перший час прийшлося жити зі свекрухою. З роботою та грошима було нелегко, я лише закінчила університет і отримувала жалюгідну плату, підміняючи час від часу бухгалтера.

Чоловік мій був ровесником і теж ще не досить міцно стояв на ногах. Прийшлося попроситися до свекрухи. Ми зайняли кімнату його брата, який саме служив в армії. Але не надовго. Одразу після його повернення ми мали з’їхати.

Взагалі молодший брат Петра – Василь був улюбленцем матері. Вона ні в чому йому не відмовляла, а ось до Петра ставилась прохолодніше. Не склалися стосунки з нею і в мене. Я їй не сподобалась одразу. Була я родом з села і вона часто називала мене образливо “селючкою”. Я взагалі в міру свого віку була скромною та тихою дівчиною, тому свекруха могла спокійно на мені відриватись. Я вважала за краще мовчати, бо принаймі вона дала нам прихисток.

Але я все ж рахувала дні до повернення брата. Ми тим часом економили та відкладали кошти на власне житло. Але тут все змінила моя вагітність. Я вже не могла терпіти придирок свекрухи. Вона не враховувала мій стан, а токсикоз у мене був просто жахливий, я ледь на роботу ходила. Але переступивши поріг рідної хати мене щодня чекали сотні домашніх справ.

Я не витримала і поскаржилась чоловіку. Він вирішив, що ми переїдемо на орендовану квартиру раніше, ніж заплановано. Я була на сьомому небі від щастя. Хоч не хороми, але власне житло, де я була господинею.

Ще й свекруха до нас не часто навідувалась. Але кожен її візит мав закінчитись скандалом. Вона немов вишукувала привід до мене придертися – то взуття не так складене, то тарілки дві в посудомийці. Але скоро вона мала на кого переключитися.

Читайте також  “Одного прекрасного ранку ти прокинешся і тебе трохи заболить горло…”

Брат молодший, як прийшов із армії, одразу у відрив пішов. Гуляв ночами. Дівок у будинок водив. А незабаром і жити одну з них привів до хати.

Вона була вже вагітною і виявилась нова невістка моєю протилежністю. Мало, що вона при надії робила все, що в такому стані заборонено, ще рота не закривала коли треба. Загалом, за якихось кілька років повернулося все для свекрухи з ніг на голову. Спочатку свекруха мене принижувала і обзивала, а тепер нова невістка ганяла її власною квартирою.

А ми незабаром одержали квартиру: чоловікові на заводі дали спочатку кімнату безкоштовно, а потім і квартиру. Зажили ми своєю родиною. Донька у нас підростала. Потім син народився. Зі свекрухою спілкувалися рідко та неохоче. Навіть чоловік не любив до них ходити.

Минули роки, діти наші виросли, свекруха постаріла, і почав братик зі своєю дружиною стареньку з квартири виживати. Почали моєму чоловікові натякати, що, мовляв, забирай матусю. Але після того, як вона з мене знущалася, мені вона теж була не потрібна. Я так прямо чоловікові й заявила. Він і сам усе розумів.

В результаті відвезли стару до села, до її старшої сестри, такої, як і вона, нікому не потрібної. Там вона одразу почала здавати. І трьох років не протягнула.

Ця історія стала для мене найбільшим уроком. Невістка, звичайно, не дочка і не всім вдається полюбити її як рідну. Але поважати, трохи допомагати та жаліти час від часу просто необхідно. Зараз я і свекруха, і теща.

Згадуючи те ставлення до мене, ніколи не дозволю так поводитись з невісткою. До речі, вона в мене також не міська. Я ставлюсь до неї поблажливо, бо розумію, як їй живеться далеко від батьків.

Читайте також  Була нiч. Кoли Катя вiдпpавила Саші СМС, не думала, щo приїде сaме вiн, адже вoна була зaміжня

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.