“Якщо маєте ці симптоми, треба негайно рятуватися”: лікар пояснив, як відрізнити ковід від затуди

Небезпечний штам Омікрон маскується під застуду. Їх майже неможливо відрізнити на початку. Та підказка таки є. Є два симптоми, які означають, що ви повинні пройти тестування на COVID просто зараз, пише Оглядач.

Необхідно здати аналіз на Омікрон, якщо ви відчуваєте втому та головний біль. Про це заявив Брюс Паттерсон, доктор медицини, експерт вірусології та засновник компанії з діагностики клітин IncellDX, пише Bestlifeonline.

З початку пандемії Центр з контролю та профілактики захворювань (CDC) США попередив про явні ознаки коронавірусу, такі як кашель, задишка та втрата нюху чи смаку. Але в міру того, як вірус мутує та еволюціонує, симптоми, які він викликає, також можуть змінитися.

Вірусолог наголосив, що є один симптом, який є характерним для всіх варіантів COVID, включаючи Omicron.

“Єдине, що завжди є під час COVID – це втома”, – пояснив він.

За словами Паттерсона, втома та головний біль можуть бути ознаками інших захворювань, але з урахуванням того, що Омікрон так швидко поширюється і викликає проривні інфекції, ці два симптоми вказують на те, що вам варто пройти тестування на вірус, особливо якщо ви знаєте, що контактували з хворим на коронавірус.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.