У Зеленського готують революцію в медицині: як тепер будуть лікуватися українці

Вже через 2 роки в нашій країні впровадять державну страхову медицину.

Про це говорять в команді “Слуги народу”.

На думку ідеолога змін Михайла Радуцького, як тільки парламент прийме ряд законів, іноземні інвестори готові будуть вкласти мільярди доларів, пише Політека.

Експерти з обережністю говорять при такому короткому терміні для новацій, однак при цьому впевнені – страхову медицину вводити потрібно. Але продумати все, до дрібниць.

Така система актуальна в багатьох країнах. Вона добре зарекомендувала себе в Німеччині, Польщі та інших країнах Європейського Союзу.

За підсумками позачергових парламентських виборів партія “Слуга народу” отримала 254 мандати у Верховній Раді. Тому саме ця політсила буде як формувати склад майбутнього Кабінету міністрів, так і приймати ті закони, які можуть повністю перекроїти медичну реформу.

Один з головних ідеологів змін в команді СН – Михайло Радуцький. Він відомий насамперед як бізнесмен і власник клініки “Борис”.

За його словами, в Україні вже в найближчі роки можна запустити повноцінну систему страхування. На впровадження політик дає лише 2 роки.

“Якщо ми виконаємо програму президента і, як обіцяли, через два роки зможемо створити модель державної страхової медицини, тоді зарубіжні інвестори стануть в чергу, оскільки ми країна з дуже великою кількістю населення, країна, розташована в центрі Європи. Для страхових компаній, перш за все інвесторів, дуже цікаво, коли вони розуміють, як повертаються кошти. Інвестор не може зайти в країну, де немає механізму повернення грошей”, – заявив Радуцький.

Гроші ж будуть давати інвестори, іноземні. Як тільки влада опрацьовують механізм повернення грошей, то міжнародні компанії за задумом вкладуть 10-15 мільярдів доларів. При цьому сама система все ж буде державною, щоб кожен українець, згідно з Конституцією, зміг отримати рівний доступ до медицини.

Читайте також  Двоє українців-братів загинули в автокатастрофі у Чехії, ще декілька постраждалих – у лікарні (фото)

Ключові зміни, за словами Радуцького, партія “Слуга народу” повинна впровадити в найближчі 6 місяців.

“У Верховну Раду буде внесено близько 65 законів і законопроектів, що стосуються трансформації системи охорони здоров’я. На їх прийняття у нас є не більше шести місяців. Ми розуміємо, що після шести місяців нічого вже не зможемо зробити … почнеться “вентилятор”. У будь-якій обраній владі є часом не більше, ніж півроку, щоб зробити ключові речі. Все інше будемо доробляти”, – сказав Радуцький.

Глава правління Союзу споживачів медичних послуг Владислав Онищенко вважає, що за два роки впровадити повноцінну страхову медицину в Україні неймовірно складно, але реально. Країна зараз намагається знайти правильний шлях від умовно “безкоштовної медицини” до страхової, яка прямо залежить від полюса кожного українця.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.