ВООЗ спростувала свою заяву про способи передачі коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоров’я спростувала свою заяву про те, що передача коронавірусу від людини без симптомів до здорової людини відбувається дуже рідко.

Про це повідомляє CNBC з посиланням на главу підрозділу ВООЗ по нових хвороб Марію Ван Керхове, яка і озвучила таку інформацію раніше.

Відзначається, що заява про рідкість передачі вірусу від безсимптомних хворих викликало обурення у людей, які змушені були перебувати на самоізоляції, а також медиків.

Представник МОЗ повідомила, що це було непорозуміння і зазначила, що безсимптомна передача коронавірусу є “дійсно складним питанням”.

“Я не заявляла про політику ВООЗ або про щось подібне. Я просто намагалася сформулювати те, що ми знаємо. Щодо цього я використовувала фразу “дуже рідко”, – заявила Керхове.

За її словами, не можна говорити про рідкість безсимптомної передачі вірусу в усьому світі, оскільки є всього невелика група досліджень. Вони показали, що 16% населення можуть хворіти коронавірусом не маючи симптомів. При цьому деякі моделі, розроблені іншими вченими, припускають, що цілих 40% передачі COVID-19 в світі можуть бути пов’язані саме з інфікованими, які не мають ознак хвороби.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.