“Антитіла атакують організм після одужання, вірус почав лишати по собі згубний слід”: медики про загрозу штаму “Омікрон”

Штам “Омікрон” стрімко поширюється по всій планеті, а також в Україні. Медики занепокоєні надзвичайною заразністю нового варіанту вірусу. Вчені тим часом вивчають наслідки хвороби, спричиненою і цим, і більш старими версіями вірусу, відкриваючи жахливі факти.

Як інформує “Molbuk”, антитіла, які з’являються в осіб, що перехворіли на COVID-19, можуть помилково атакувати здорові клітини органів і тканин організму. Такого висновку дійшла група дослідників з Інституту серця в Лос-Анджелесі, США.

Вчені встановили, що через кілька місяців після того, як людина одужала від коронавірусу, у неї фіксують підвищений рівень антитіл, які можуть працювати неправильно.

Як підтвердження – у 177 медичних працівників, які перенесли хворобу до появи вакцин, протягом півроку виявляли стійкі антитіла, які могли спричинити хронічні запалення, ушкодження суглобів, шкіри і нервової системи.

Аутоантитіла – антитіла, здатні взаємодіяти з аутоантигенами, тобто з антигенами власного організму. Можуть утворюватися спонтанно або через перенесені інфекції. Вони можуть бути ранніми провісниками повномасштабного аутоімунного захворювання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.