На Прикарпатті понад 45% людей, хворих на COVID, перебувають в реанімаціях

На Прикарпатті за добу 23 грудня госпіталізували 90 осіб хворих на COVID-19.

Про це повідомили під час брифінгу щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 в Івано-Франківській області, передає Фіртка.

Так, в області на стаціонарному лікуванні розгорнуто 2 696 ліжок, з яких зайнято 40,4%.

Водночас 45,9% хворих перебувають у відділеннях реанімації, 22 пацієнтів підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

Найбільший показник завантаженості ліжок в обласній інфекційній лікарні — 88%. Водночас у тисменицькій міській лікарні цей показник складає 60%, у коломийській інфекційній лікарні — 60%, у долинській лікарні — 78%, а у галицькій лікарні — 65%.

Крім цього, за добу захворіли сім дітей, трьох — госпіталізували. За весь час пандемії в області захворіли 6 299 дітей.

«Бачимо спад захворюваності на 34,7%. Зокрема, за минулий тиждень зареєстрований 1 291 випадок захворюваності, а за позаминулий — 1 736.

Проте, люди все одно хворіють та помирають. Тому закликаю усіх щепитись проти COVID-19. Вакцинація рятує життя. Так, немає гарантій, що ми не захворіємо, але є гарантії, що ми одужаємо», — зазначив головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук.

Відтак, позитивною є тенденція в Івано-Франківському, Коломийському, Калуському, Надвірнянському та Верховинському районах

Медик також радить провести зимові вихідні вдома в тісному родинному колі. За його словами, найкращий спосіб убезпечити себе, свою сім’ю та знайомих — це зробити щеплення.

Нагадаємо, за минулу добу на Прикарпатті зареєстрували 170 нових випадків захворювання на COVID-19.

До слова, категорія респондентів, які взагалі не хочуть вакцинуватися, головною причиною називають недовіру до будь-яких вакцин — 48%. Ця мотивація переважає над усіма іншими.

Також 15% українців переконані, що вакцинація — досліди над людьми, а 5% вважають, що в принципі будь-які щеплення шкодять.

Читайте також  Смeртeльна ДТП на Прикарпатті: У поліції розповіли подробиці

На противагу — основним аргументом на користь вакцинації для українців найчастіше є бажання вберегти себе та оточення — 42%.

Своєю чергою засновник та генеральний директор німецької біотехнологічної компанії BioNTech Угур Шахін припускає, що в майбутньому вакцинуватись проти COVID-19 потрібно буде щороку.

Додамо, що 1 і 2 січня пункти та центри вакцинації проти COVID-19 в Україні не працюватимуть.

Японські вчені провели попередні дослідження штаму «Omicron» та виявили, що він у чотири рази заразніший, ніж «Delta».

Вперше «Omicron» виявили в листопаді на півдні Африки. Як зауважили у ВООЗ, штам може поширитися й спричинити хвилю хвороби.

Мутації Omicronа викликають занепокоєння через можливий ризик повторного зараження, підвищену трансмісивність та можливе зниження ефективності захисту від вакцинації.

Водночас новий штам коронавірусу «Omicron» легше протікає у вакцинованих.

Проте, британські вчені виявили, що дві дози вакцини проти COVID-19 не забезпечують достатньої кількості антитіл проти штаму «Omicron».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.