Італійські тренери приїхали до Франківська навчати юних футболістів

В Івано-Франківську розпочався “Italian Football Camp Livorno“. Це – тижневий футбольно-тренувальний табір для дітей.
13383470_1165043216868803_2138419653_o

Юнаків навчатимуть майстерності наставники з італійського міста Ліворно. Організували цей кемп калуська громадська організація “Інтеграція” та франківський дитячо-юнацький футбольний клуб “Ніка-05“, пише Репортер.

На франківському стадіоні “Рух” сотня дітей. Звідусіль лунають радісні вигуки, на обличчях юнаків ясніють посмішки. Ще б пак! До Івано-Франківська завітали наставники відомого італійського клубу “Ліворно”. Приїхали, аби розвивати український дитячо-юнацький футбол.

Очільник ГО “Інтеграція” Микола Гасяк зазначив, що на “Italian Football Camp Livorno” не витратили жодної копійки бюджетних коштів. Каже, допоміг Алекс Великих, який шукає молоді таланти. Він уже 12 років працює в структурі дитячо-юнацького футболу в Італії.

“Хочемо віднайти нових зірок для українського футболу. Наприклад, молодшого Шевченка, – з посмішкою говорить Микола Гасяк. – Такі тренувальні збори робитимуть наш юнацький футбол більш популярним і професійним”.

Він додав, що у Франківськ приїхали четверо тренерів. Троє з них навчатимуть польових гравців. Є також наставник, який працюватиме виключно з воротарями.

Крім того, у зборах беруть участь не тільки місцеві футболісти з ДЮФК “Ніка-05”. Приїхали також гравці з Хмельниччини, Вінниччини й Одеси. Хлопці тренуватимуться двічі на день, гратимуть контрольні матчі.

Заступник директора футбольної школи італійського “Ліворно” Сімоне Сірено каже, що українські діти дуже здібні.

“Вони нічим не гірші за італійських юнаків. Треба лише цілеспрямовано працювати й використовувати їхній ентузіазм і понтенціал, – говорить Сімоне Сірено. – Українським тренерам потрібно цьому вчитися у європейських фахівців”.

Тому вже у вівторок, 7 червня, італійські спеціалісти ділитимуться знаннями з українськими тренерами дитячо-юнацьких команд. Початок о 10:00 в “Reikartz Парк Готель”, що на Мазепи, 146. “Italian Football Camp Livorno” на франківську стадіоні “Рух” триватиме до 12 червня.

Читайте також  Ситуація у лікарнях критична: Франківськ просить в області віддати ще один поверх кардіоцентру

Джерело: blitz.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: