Сплеск захворюваності в Європі та загроза нової хвилі в Україні. Хроніка коронавірусу на 11 грудня

Станом на суботу, 11 грудня, в Україні та світі з початку пандемії виявлено вже понад 269,5 млн випадків коронавірусу. За минулу добу додалося 615 506 інфікованих, померло 7923 пацієнти.

Найбільше нових випадків COVID-19 протягом дня виявлено в США (+136 839), Німеччині (+58,969) та Великобританії (+58 194). Хвороба вже забрала у світі 5,3 млн людських життів, а 242,5 млн хворих змогли одужати.

Найбільше нових випадків COVID-19 протягом дня виявлено в США (+136 839), Німеччині (+58,969) та Великобританії (+58 194). Хвороба вже забрала у світі 5,3 млн людських життів, а 242,5 млн хворих змогли одужати.

У МОЗ Німеччини заявили, що людству не вдасться повністю перемогти коронавірус у доступному для огляду майбутньому – чотири роки. Одна з причин – постійні мутації вірусу.

Смертність у ПАР зросла майже вдвічі на тлі поширення штаму Омікрон. За тиждень з 22 по 28 листопада у ПАР померло на 2076 осіб більше, ніж очікувалося. Тижнем раніше цей показник склав 1091. Водночас пацієнти частіше переносять захворювання у легкій формі.

У США більшість випадків зараження штамом Омікрон виявлено у вакцинованих осіб. Симптоми хвороби здебільшо не були важкими. Наразі в країні відомо про 43 хворих цим варіантом коронавірусу.

У Словаччині виявили перші три випадки зараження штамом коронавірусу Омікрон. Нещодавно прибули в республіку з півдня Африки. Там вони відвідали кілька країн. Хвороба у них протікає у легкій формі.

Вчені помітили, що через п’ять місяців після вакцинації від коронавірусу двома дозами ефективність знижується з 74% до 39%. Йдеться про запобігання захворюванню, у випадку з тяжким перебігом хвороби захист залишається на високому рівні. Докладніше про дослідження читайте тут.

Читайте також  “Мало облили, можете облити ще – бо г*вно, то на гроші”, – Халаменда

Вчені вважають, що до кінця квітня без більш жорстких карантинних обмежень штам Омікрон може спричинити 25-75 тисяч смертей в Англії. Вони заявили про необхідність бустерних щеплень.

Штат Нью-Йорк у США повертає маски у всіх закритих громадських місцях. Рішення ухвалили через поширення штаму коронавірусу Омікрон.

В Україні у сотні тисяч доз вакцин проти COVID-19 виробництва AstraZeneca закінчився термін придатності. Зараз точна кількість зіпсованого препарату невідома, але йдеться щонайменше про 500 тисяч доз.

Захворюваність у регіоні ПАР, який став епіцентром поширення штаму Омікрон, почала знижуватися. Минулої доби в провінції Гаутенг було виявлено 9250 інфікованих.

Найбільший приріст заражених серед регіонів України в Києві – 1203 особи, а найменше хворих у Херсонській області – 94 особи.

В Україні з початку пандемії виявлено вже 3 553 817 випадків коронавірусу. За минулу добу додалося 10 133 заражених, серед них 991 – діти, а ще 199 – медпрацівники.

У Швейцарії схвалили вакцинацію від коронавірусу для дітей віком від 5 до 11 років. Щеплення робитимуть вакциною Cominarty (Pfizer).

У Великобританії найближчого тижня можуть ввести суворі карантинні заходи, щоб уникнути зростання госпіталізацій пацієнтів із коронавірусом, через яке система охорони здоров’я може бути перевантажена.

Нова хвиля коронавірусу в Україні може розпочатися вже у січні. На ситуацію впливатимуть три фактори: захворюваність у сусідніх країнах, циркуляція сезонних вірусних захворювань і мутації самого вірусу. Про три сценарії пандемії у новому році читайте за посиланням.

Медпрацівників у Німеччині на законодавчому рівні зобов’язали вакцинуватися від коронавірусу. Щеплення від COVID-19 також має отримати персонал будинків для людей похилого віку.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.