Карантин триватиме, доки не винайдуть вакцину, – Шмигаль

Україна житиме в карантинних обмеженнях доти, доки не знайдуться протокол лікування, ліки, вакцина.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише Gazeta.ua.

«Поки що ми бачимо, що і червень, і липень ми проживемо в карантинних обмеженнях. В більших, в менших, але ми від них не відмовимося. Більше того, ми житимемо в карантинних обмеженнях доти, доки не знайдемо протоколу лікування, ліків, вакцини або чогось, що зможе нам допомогти управляти летальністю», – сказав прем’єр.

«Якщо летальність цієї хвороби (коронавірусна інфекція, – ред.) сьогодні в Україні між 2,5-2,9%, то класичний грип – це до 1%, близько 0,8% людей помирає. Тут майже втричі більше. Причому ж є країни, де ця летальність перевищує 10%. Це кожна десята людина – це насправді страшно, це катастрофа», – зауважив Шмигаль.

За його словами, основний принцип – «знищити летальність від хвороби».

«Якщо від хвороби вмирає нуль людей, можна хворіти, це не страшно. Перехворіли, нежить, температура — вилікувалися, країна живе, працює без обмежень. Звичайно, епідемія — неприємно, але несмертельно, як кажуть. Ось це мета. Тобто ми маємо довести країну з найменшими втратами до моменту знаходження ліків», – сказав прем’єр.

Лише тоді, на його думку, можна повністю зняти карантин «і жити звичайним життям, розвиватись і думати про майбутнє».

«До цього часу ми живемо в режимі збереження кожного людського життя. І тут уже тоді починаються морально-етичні проблеми, які рівняються з проблемами економічними, і необхідно постійно шукати якийсь баланс, щоб не вгробити економіку. І водночас — врятувати якомога більше людських життів, незалежно якого віку, статі, в якому стані перебуває людина, — але це найвища цінність, безумовно», – резюмував Шмигаль.

Читайте також  "Червона" зона: як працюють заклади Івано-Франківська в умовах посиленого карантину

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.