Вчені з’ясували, в якому віці діти найбільше схильні до зараження COVID-19

Вчені з’ясували, в якому віці діти найбільше схильні до зараження COVID-19

Медики встановили, що немовлята і малюки у віці до трьох років практично не сприйнятливі до коронавірус. Однак в разі інфікування стають найнебезпечнішими рознощиками хвороби, при цьому безсимптомними. Про це пишуть Економічні новини з посиланням на «Курсор».

Канадські вчені в ході дослідження проаналізували позитивні тести, отримані в кожній окремій сім’ї, а потім визначили так званий «індексний випадок» – людини, яка першою захворіла і заразив інших членів сім’ї, повідомляє JAMA Pediatrics. Діти у віці від 0 до 3 років і від 4 до 8 років мають більш високі шанси передачі SARS-CoV-2 членам сім’ї через домашні контакти, ніж діти у віці від 14 до 17 років.

Вчені виділили 6280 сімей, в яких першому зараженому було менше 18 років, потім виявляли вторинних хворих в тому ж будинку, які хворіли протягом двох тижнів після виявлення симптомів у першого. В результаті виявилося, що ризик важкого перебіг хвороби і смерті від коронавируса як і раніше значно нижче у дітей молодшого віку в порівнянні з дітьми підліткового віку від 14 до 17 років і дорослими.

Вчені відзначають, що отримані в ході дослідження результати допоможуть скоригувати стратегію запобігання захворювання дітей в школах, дитсадках та інших установах.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.