Загострення ситуації з Covid-19: у МОЗ звернулися до українців

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов попередив, що за нинішньої тенденції захворюваності коронавірусом кількість нових хворих на добу може перевищити 4 тисячі осіб.
“Виходячи з того, з якою швидкістю ми перевалили за 2 і 3 тисячі (нових інфікованих на добу) з одного боку, а з іншого – легковажне ставлення до всіх правил нової реальності, які встановлені в державі, ми йдемо не за найкращим сценарієм, м’яко кажучи. З такою ж швидкістю ми можемо перейти 4 тисячі”, – заявив Степанов, пише Gazetа.ua.

Як наголосив міністр, при такому сценарії розвитку ситуації в країні лікарні почнуть заповнюватися, і навантаження істотно зросте. Тому він закликав українців дотримуватися протиепідемічних правил.

“Єдине прохання, про яке я прошу вже близько п’яти місяців щоранку, – і це не зобов’язання перед державою або урядом, а перед самим собою і своїми близькими, – просто дотримуватися правил. Вони прості. Таким чином ми зменшимо кількість людей, які будуть хворіти кожен день, кількість госпіталізацій, і ви будете впевнені, що наша медична система зможе надавати допомогу”, – зазначив очільник МОЗ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.