COVID-19: Прикарпаття отримує найбільше коштів за лікування хворих

Західний міжрегіональний департамент опікується 476 спеціалізованими закладами охорони здоров’я восьми областей у Львівській, Рівненській, Волинській, Закарпатській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській та Хмельницькій.

 

За надання допомоги пацієнтам з COVID-19 та з підозрою на нього, 362 медичні заклади областей західної України, отримали по над 1,5 млрд гривень, пише Фіртка з посиланням на Департамент охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації.

Івано-Франківська та Львівська область є лідерами щодо отриманих від НСЗУ коштів за надання медичної допомоги хворим допомоги пацієнтам з COVID-19 та з підозрою на ньогo.

Івано-Франківщина отримала понад 278 млн грн, Львівщина 269 млн грн.

“П’ять місяців з початку змін у спеціалізованій медичній допомозі – це дуже короткий термін. Але уже зроблено дуже багато – гроші за пацієнтом пішли в усі районні, міські та обласні лікарні. Звісно, усім нам хотілося б, щоб зміни відбувалися швидше та помітніше і для пацієнтів, і для лікарів. Але прогрес – це не питання швидкості, а питання напрямку. І ми взяли правильний напрямок і рухаємося далі. Попри проблеми та складнощі. Нам випала можливість змінити нашу країну. І ми повинні цією можливістю скористатися”, – зазначила директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Маряна Возниця.

На Івано-Франківщині розташовано чотирнадцять лікарень, які надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті.

Вони вже отримали фінансування на загальну суму – 21,7 млн грн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.