“Били по черзі, закидували камінням та лишили без одягу серед сміття”: суд виніс рішення щодо підлітків, які вбили 17-річну дівчину

“Били по черзі, закидували камінням та лишили без одягу серед сміття”: суд виніс остаточне рішення щодо підлітків, які вбили 17-річну дівчину.

У Житомирській області суд виніс остаточне рішення щодо підлітків, які вбили свою подругу. Так, суд вирішив залишити в силі всі тюрмні терміни для п’ятьох осіб, які брали участь у побитті дівчини.

Про це повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

Так, щодо одного із хлопців провадження здійснювалося за ч. 1 ст. 296 та ч. 2 ст. 121 КК України – йдеться про хуліганство та умисні тяжкі ушкодження з використанням тортур, що спричинило смерть потерпілої. Його засудили до 10 років позбавлення волі. Двом дівчатам і ще одному хлопцеві, щодо яких провадження здійснювалося лише за ч. 2 ст. 121, присудили по 8 років позбавлення волі. Третього хлопця, який не брав безпосередньої участі у тортурах над дівчиною, однак був свідком і не зупинив цього, засудили до 3 років в’язниці з іспитовим терміном на 2 роки.

Таким чином апеляційний суд відхилив клопотання сторони захисту підсудних, залишивши усі вироки дійсними.

Як трапилося побиття
Зазначимо, що це жахливе побиття 17-річної дівчини Олени Журахівської трапилося восени 2017 року. Компанія з трьох хлопців і двох дівчат, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, увірвалася додому до своєї знайомої і почали бити на очах її батьків.

Відчим 17-річної Олени Журахівської наказав молодикам покинути їхній двір, у відповідь на що вони побили і чоловіка, і матір дівчинки.

Після цього хлопці і дівчата силоміць вивели подругу з дому і змусили піти до закинутого приміщення хімскладу. У поліції підозрювані зізналися, щодві години поспіль били 17-річну Оленку по черзі, заливали її горілкою і жбурляли у неї цеглою.

Читайте також  За тиждень дօ смерті Ніна Матвієнкօ прийшла на ТСН і записала віде, nрօсила օприлюднити йօгօ після пօхօвання

Від завданих травм вона знепритомніла: дівчину без верхнього одягу компанія залишила серед сміття на закинутому складі, надіючись, що на ранок вона оговтається і повернеться додому.

на фото Олена Журахівська в лікарні
Тіло 17-річної дівчинки наступного дня виявила місцева жінка, яка проходила повз. Після термінової госпіталізації медики декілька днів боролися за її життя, однак Оленка померла в лікарні, не приходячи до тями.

“Я БУЛА Б РАДА, АБИ ПОВЕРНУЛИ СМЕРТНУ КАРУ, ТОМУ ЩО ЯК ТАКІ ЛЮДИ МОЖУТЬ ЖИТИ? ВОНИ ПОЗБАВИЛИ ЖИТТЯ ФАКТИЧНО ДИТИНУ. У НЕЇ БУЛИ ПЛАНИ, МРІЇ, АЛЕ ВСЕ ОБІРВАЛОСЯ В ОДИН МОМЕНТ” – ЗАЗНАЧАЛА РАНІШЕ СЕСТРА ЗАГИБЛОЇ ОЛЕНКИ.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.