Росія бреше полякам про українську армію

Росіяни намагаються дезінформувати польське суспільство, поширюючи фейки про ЗСУ. При цьому, свою пропаганду вони маскують під польську інформаційну агенцію. Але про все по порядку.

«Збройні сили України готують провокації на фронті в Луганській області і завозять заборонене озброєння», – повідомляє нам начебто польське видання «Пл. Спутнік». https://pl.sputniknews.com/swiat/2021051914294168-lrl-sily-zbrojne-ukrainy-wioza-zakazana-amunicje-na-linie-kontaktowa-sputnik/

У цій новині йдеться, що на позиції 59-ої мотопіхотної бригади ЗСУ стягують зброю, яка заборонена Мінськими угодами. Зокрема, міномета 82-го калібру, боєприпаси до них, а також гранати для РПГ-7. Здавалося б, звідки у польських журналістів такі дані? І чому в тексті – жодних доказів аерофоторозвідки? Єдине джерело інформації – це слова «речника Народної міліції ЛНР» Філіпоненка.

Вся справа в тому, що це «Спутнік» – ніяке не польське видання. Це російська інформаційна агенція, головний офіс якої знаходиться у Москві. Якщо уважніше глянути на наповнення польського сайту видання – воно все про Росію. Точніше, все позитивне – про Росію.

Видання «Спутнік» заблоковане в деяких країнах ЄС та Україні. Поважний британський журнал «The Economist» назвав «Спутнік» пропагандистами. Про небезпеку пропаганди, яку в собі несе ця російська агенція, ще кілька років тому попереджало Міністерство держбезпеки Шведського королівства. Тож довіряти інформації «польського» видання не доводиться.

А тепер щодо самої новини про «провокації, які готують ЗСУ». Як ми вже зазначали, жодих доказів у тексті немає – тільки «інсайдерська інформація» бойовиків. Як відомо, в 10 випадках з 10 такі «інсайди» не відповідають дійсності. Натомість, реальність чудово показує, хто насправді порушує Мінські домовленості. 20-те травня – чотири порушення перемир’я, 19-те травня – п’ять обстрілів. І так – щодня.

З усього можна зробити єдиний висновок – російській пропаганді у цій війні не перемогти.

Читайте також  Переможниця “Битви екстрасенсів” здивувала передбаченням про Росію: “Хай так і буде”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: