Прикарпатця хотіли завербувати російські служби

Спецслужби РФ продовжують активну вербувальну роботу щодо громадян України, які перебувають на території країни-агресора.

Контррозвідники Служби безпеки України викрили спробу ФСБ РФ залучити до агентурної роботи українського громадянина для збору розвідувальних даних на території нашої держави, у тому числі відомостей в оборонній сфері.

Встановлено, що уродженець Івано-Франківщини працював в Амурській області Росії у комерційній структурі, яка займалася експортно-імпортними операціями товарів подвійного призначення.

Під час перебування в РФ чоловіка намагалися залучити до конфіденційного співробітництва на шкоду державній безпеці України. Представників російських спецслужб цікавили дані про розвиток вітчизняної військової інфраструктури, міжнародну співпрацю в оборонній сфері, а також інформація про нові політичні партії і громадські організації.

Після прибуття на територію нашої держави українець надав СБУ всю необхідну інформацію щодо його контактів з представниками спецслужб РФ і поставлені завдання.

Служба безпеки України нагадує, що співпраця з іноземними спецслужбами на шкоду Україні є державною зрадою, підпадає під кваліфікацію ст. 111 Кримінального кодексу та карається позбавленням волі на термін до п’ятнадцяти років.

Звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок з ними та про отримане завдання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.