Відpазу в cеми облаcтях. Жінкам дoведеться несoл0дко – влада пpидумала сеpйозне

У семи областях України влада вигадала випробування для жінок.

Все через брак чоловіків.

Влада придумала нове випробування для українок.

В Україні одразу у семи регіонах стартував новий проєкт, який торкнеться жінок.

Про це повідомляє Судово-юридична газета.

Йдеться про “Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень”.

Проблема в тому, що транспортна система України зараз переживає не найкращі часи. Через те, що більшість українських чоловіків на фронті, у цій сфері категорично не вистачає фахівців, у тому числі й водіїв.

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, зазначає. що кадрова криза торкнулася практично всіх галузей, включаючи як пасажирські, і вантажні перевезення.

За його словами, сьогодні у регіонах України не вистачає понад 6 тисяч водіїв автобусів на внутрішніх маршрутах. Тому влада вирішила шукати і навчати жінок, які зможуть опанувати цю професію.

Зазначається, що частка жінок, які працюють водіями на таких видах транспорту, як автобуси, регіональна та приміська залізниця, зараз мізерна, порівняно з чоловіками. Загалом у світі у системі громадського транспорту працює близько 19% водіїв. В Україні цей показник становить менше ніж 1%, за винятком електротранспорту.

Тому проєкт спрямований на те, щоб надати можливість навчання та працевлаштування у сфері транспорту більшій кількості жінок.

Брати участь у проєкті можуть жінки у віці від 21 до 65 років, які проживають в Україні, мають водійські права (категорії B, C, CE, D1) та досвід водіння більше 3 років.

Також знадобиться прагнення розширити свої професійні можливості, щоб потім працювати водіями автобусів. Загалом взяти участь у проєкті зможуть 100 українок.

Наразі пілотний проєкт запущено у семи областях України.

Це Київ та область, Дніпропетровська, Запорізька, Львівська, Полтавська, Чернігівська та Миколаївська області.

Читайте також  Прикарпатські волонтери почали збір пасхальних пакунків для бійців (ВІДЕО)

“Учасниці проєкту пройдуть перепідготовку та перекваліфікацію для приведення навичок у відповідність до вимог реформування пасажирського транспорту в Україні та міжнародними стандартами”, йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.