Він зігрівав нас своєю теплотою і посмішкою: не стало директора 11 школи Павла Літинського

Стан директора останніми днями був вкрай важкий, але колеги сподівались, що він все подолає. Бо, кажуть, здавалося, що не було такого, що йому не під силу.
Вічна пам’ять і царство небесне Педагогу і Людині…

Сьогодні, 3 квітня, не стало директора школи №11 Павла Літинського.

Педагог серйозно хворів, останніми днями перебував під апаратом ШВЛ. Колеги кажуть, про смерть директора дізнались кілька годин тому і досі не можуть повірити, що його вже немає.

Не так давно захворіла дружина директора. Потім і Павло Степанович. Днями дізнались, що він під апаратом ШВЛ, а вчора вже був у комі.

Ми збирали кошти на лікування і були впевнені, що з ним все буде добре і Павло Степанович подолає недугу, — розповіла вчителька історії школи №11 Інна Чернецька. — Сьогодні в шкільній групі побачили повідомлення, що його вже немає…
Павло Літинський був пенсійного віку, але працював. Колеги кажуть, не пригадують, коли востаннє був на лікарняному. Кажуть, він зігрівав нас своєю теплотою і посмішкою.

Досі не можу усвідомити і повірити, що його немає, — каже Інна Чернецька. — Я без його усмішки не уявляю нашу школу. Він завжди знайде потрібні слова, ніколи не відмовляв у проханні. І директор хороший, але передусім це була дуже добра людина. Як ми будемо без нього – не знаю.
Колеги згадують Павла Літинського лишень з теплотою.

— Пішли у засвіти Ваша доброта й людяність, мудрість наставника й велич педагога, — пише Людмила Перейма. — Скорботи – без міри. Таких завжди береже пам’ять. Спочинку з Богом і Царства Небесного.

“Педагогічна спільнота міста сьогодні в скорботі, – йдеться на сайті управління освіти та науки міськради. – У засвіти пішов відомий освітянин, високоавторитетний фахівець, багаторічний очільник Тернопільської загальноосвітньої школи №11 Павло Літинський”.

Читайте також  Завтра в Івано-Франківську стартує “Свято ковалів”

Самовіддана педагогічна праця Павла Степановича, його мудра й виважена управлінська діяльність залишили незглибимий слід у душах усіх, хто був з ним поруч: колег-педагогів, учнів, батьків. Досвідчений наставник і щирий порадник, він залишив на освітянській ниві щедрий засів мудрості, щирості і добра. Своїм життєвим прикладом пробуджував жагу пізнання в молоді, був вірним новаторським пошукам і прагненням, сміливо реагував на виклики сьогодення.

Управління освіти і науки Тернопільської міської ради, Тернопільський комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій та моніторингу, профспілка працівників освіти і науки міста Тернополя висловлюють щирі співчуття родині та близьким. Вічна і світла пам‘ять світлій Людині! Царство Небесне!

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.