Українців обкладуть новими штрафами: кому і за що доведеться платити 50 тисяч

На українців чекають нові штрафи – цього разу до 51 тисячі гривень.

У Верховній раді зареєстрували законопроект, який пропонує карати штрафами за перешкоду перевірок пожежної безпеки. Про це повідомляє сайт ВР. Зазначається, що ініціатором законопроеку №3931 став Кабмін.

Новий законопроект пропонує доповнити новою статтею Кодекс про адміністративні правопорушення “Створення перешкод для діяльності уповноважених посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що здійснює державний нагляд (контроль) у сфері техногенної та пожежної безпеки, у тому числі пов’язаної з проведенням перевірок”.

Згідно з документом, за перешкоджання українців штрафуватимуть від тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-34 тисячі гривень). А за повторне вчинення правопорушення протягом року доведеться заплатити від двох тисяч до трьох тисяч таких мінімумів (34-51 тисяча гривень).

Також законопроект надає додаткові повноваження для поліцейських і посадових осіб органу держнагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки. Так, у разі прийняття документу вони зможуть складати протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 18514 Кодексу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.