Більше не потрібно летіти за кордон: Марійка Сахно отримала ліки за понад 2 млн доларів в Україні

Марійка Сахно з Таврійська на Херсонщині стала першою дитиною, яка змогла отримати препарат Золгенсма в Україні. Дівчинка бореться зі СМА І типу, і на укол за понад 2 мільйони доларів кошти збирали чи не всім світом.

Поки тривав збір коштів, батьки дівчинки вже вели перемовини з іноземними клініками, аби там отримати лікування, адже в Україні такої терапії ще не робили. А після того, як зібрали кошти, чимало складнощів виникало через карантин в різних країнах.

12 лютого мама Марійки Дар’я Сахно повідомила, що Марійка отримала свій укол. Тепер вона розповіла, що сталось це – в Україні, і це перший такий випадок в нашій країні.

– Починаючи з 4 січня жодного дня не було витрачено, і все заради того, аби Марійка змогла отримати свій укол життя на Батьківщині. По-перше, нам не довелось їхати в іншу країну, і наражати Машу на небезпечний переліт або переїзд, також нашій родині не довелось переїжджати на три місяці в чужу країну з чужою для нас мовою та менталітетом, а по-друге – показати, що отримати генну терапію тепер можна і в Україні, – ділиться Дар’я Сахно.

https://www.facebook.com/sakhnodaria/posts/219923169839573

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.