Медики розповіли про ситуацію з COVID-19 на Прикарпатті

До лікарні вперше надійшли діти у важкому стані із залежністю від кисню, кажуть лікарі.
В Івано-Франківській області посилюється епідемічна ситуація з ф. Про це заявила головний лікар Городенківської лікарні Олександра Косовець, повідомляє місцеве видання Край в неділю, 21 лютого.

За словами медика, лікування ускладнених випадків дороге, деякі препарати доводилося збирати з усіх аптек.

“Вперше за весь період COVID надійшли важкі кислородозалежні діти, в тому числі двоє до року. Сьогодні всі 120 інфекційних ліжок зайняті, шість реанімаційних зайняті, розгорнули ще два додаткових”, – говорить лікар.

Косовець висловила думку, що коронавірус сильно мутував, оскільки є випадки, коли хворі взагалі не відчули, що у них є серйозні проблеми в легенях, а прояви були мінімальні.

“Температура 37,1-37,2 – багато людей не звертають на неї увагу і продовжують відвідувати громадські місця без обстеження ПЛР”, – пояснила лікар.

Раніше ЗМІ дізналися подробиці про перший тимчасовий COVID-госпіталь. Госпіталь розгорнуто в 20 кілометрах від Івано-Франківська, в ньому буде 120 ліжок для пацієнтів з коронавірусом.

Також повідомлялося, що на Прикарпатті встановлюють карантинні блокпости. В регіоні вводять особливий режим через поширення коронавірусу – працюватимуть 16 карантинних пунктів.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.