“На виготовлення вакцини йде від 5 до 8 років”: від вакцинації проти COVID-19 відмовився головний італійський епідеміолог Андреа Крізанті

В Італії з січня має розпочатися масова вакцинація від ковіда, але від вакцинації несподівано відмовився брати участь головний італійський епідеміолог Андреа Крізанті, який є головним ідеологом всіх “антиковідних” заходів, які приймала Італія. Таких заходів, які, здається, зробили все, щоб максимізувати збиток і кількість жертв.

Так ось, Крізанті заявив, що не збирається ставити собі нові вакцини від ковіда, тому що має пройти від 5 до 8 років з моменту створення вакцини, щоб бути впевненим в тому, що вона безпечна і ефективна!

“На виготовлення вакцини зазвичай йде від 5 до 8 років. З цієї причини, без наявних даних, я не мав би першої вакцини, яка повинна надійти в січні. Тому що я хотів би бути впевненим, що ця вакцина була належним чином протестована та відповідає усім критеріям безпеки та ефективності. Я маю на це право як громадянин, і я не хочу приймати ярлики». Це слова вірусолога Андреа Кризанті для Focus Live.

На що П’єрлуїджі Лопалко, епідеміолог і радник охорони здоров’я Апулії, відповів із досліджень “L’aria che tira” на La7: “Я навіть запропонував взяти участь в експерименті. Тож той факт, що я не отримаю вакцину, не підлягає сумніву. Лопалко, посилаючись на слова Крізанті, додав, що необхідно “звертати увагу на спілкування” щодо вакцини проти Ковіда. Поки інфекціоніст Маттео Бассетті, директор інфекційної клініки лікарні Сан-Мартіно в Генуї, визначив слова Крізанті «дуже серйозними. Я вважаю, що все наукове співтовариство повинно дистанціюватися від сказаного і уряд теж. Я би щепився вже сьогодні. У житті мені завжди робили щеплення. Це зроблять мої співробітники, яким не терпиться». Гвідо Расі, колишній виконавчий директор Європейського агентства з лікарських засобів EMA, визнає, що він “приголомшений” заявою, яку він вважає “безвідповідальною і нестерпною”.

Читайте також  Померла мати мінського підлітка, який після жорстокого побиття силовиків виявився в комі

Антонелла Віола, імунолог та професор кафедри загальної патології в Падуанському університеті, також втрутилася в цю тему: «Якби в січні мене запросили на щеплення вакциною Pfizer, я б не сумнівався і був би дуже радий зробити щеплення. І не тому, що я в несвідомому стані чи не обізнаний, з абсолютно протилежної причини: я вивчав вакцину, знаю, як це робиться і як працює, дотримувався експериментів і знаю жорсткі правила, які (сподіваємось) призведуть до затвердження. Знання звільняє вас від страху перед невідомим», – написав він у дописі у Facebook.

https://www.facebook.com/antonellaviolaofficial/posts/204810401243003

 

Навіть губернатор Венето Лука Зая заявив, що «вакцина? Немає третього шляху, або ти робиш це, або ні. Особисто я це роблю, це мало, але впевнено». За словами Крізанті, з іншого боку (хто наголошує, що він “дуже сприятливий до вакцин”), “ми, про які ми говоримо, були розроблені, пропустивши звичайні послідовності фаз 1, 2 і 3. Це сталося тому, що вони мали державні кошти і тому змогли пройти три етапи разом, оскільки ризики несли ті, хто дав гроші. Але виконуючи три фази паралельно, один несе з собою всі проблемирізних фаз”. На даний момент, за словами Крізанті, «ми не маємо у своєму розпорядженні справжньої зброї. Ми повинні створити національну систему нагляду, яка долає регіональні відмінності, щоб зрівняти відмінності між різними регіонами: візьмемо Калабрію, область, залишену собі, яка явно не може самостійно вийти з цієї надзвичайної ситуації”.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.